ارمنستان

صومعه گغارد در ارمنستان

صومعه گغارد در ارمنستان

صومعه گغارد در ارمنستان یکی از آثار تاریخی و مذهبی این کشور است که در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) نیز به ثبت رسیده است. این صومعه یک صومعه قرون وسطایی است که در دل کوه ساخته شده و اطراف آن را نیز صخره های ستبر دربرگرفته اند. با اینکه نمازخانه اصلی این صومعه در سال 1215 میلادی ساخته شده اما خود مجموعه صومعه در قرن 4 توسط گریگوری روشنگر در سایت چشمه مقدس درون غاری پایه گذاری شده است.

ارمنستان همچنان از بهترین مقاصد گردشگری ایرانیان در سال 2023 محسوب می شود و همه ساله هموطنان زیادی برای بازدید از جاذبه ها و اماکن توریستی متنوع به این کشور سفر می کنند. از این گذشته ارمنستان در زمره ارزانترین مقاصد گردشگری در جهان نیز محسوب می شود. عزیزان عنایت داشته باشند که طبق آمار، هزینه ماهیانه گردشگران خارجی در این کشور تقریبا AMD274695 (درام) معادل $531 (دلار) می باشد. ضمنا هموطنان برای سفر به ارمنستان شرایط بسیار راحتی دارند چرا که آنها برای انجام این سفر نیازی به دریافت ویزا ندارند. اطلاعات تکمیلی درباب شرایط و الزامات سفر به ارمنستان را از ما در مجموعه سفیران سفر جویا شوید.

درباره صومعه گغارد در ارمنستان بیشتر بدانید؟

صومعه گغارد یا Geghard صومعه ای قرون وسطایی در استان کوتایاک ارمنستان بوده و جزء جاذبه های میراث جهانی یونسکو در این کشور محسوب می شود. صومعه ای که در دل کوه ساخته شده و اطرافش را نیز صخره ها دربرگرفته اند. شاید به همین دلیل نیز نام اصلی این صومعه آیریوانک به معنای صومعه غاری است. اما نام امروزین صومعه گغارد یا گغارداوانک به معنای صومعه نیزه است. این نامگذاری نیز اشاره ای به نیزه ای دارد که با آن مسیح زخمی شد. نمایی از صومعه گغارد را در زیر مشاهده می کنید:

نمایی از صومعه گغارد

در واقع صخره های بلند اطراف این صومعه نیز بخشی از گردنه رودخانه آزات می باشد که با همدیگر نیز در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. لازم به ذکر است که به لحاظ جغرافیایی نیز این صومعه نزدیک روستای گوغت از توابع استان کوتایک ارمنستان قرار دارد.

درباره صومعه گغارد در ارمنستان

تاریخچه صومعه گغارد؛ صومعه ای در دل صخره ها!

صومعه مذکور که حالا به یکی از جاذبه های مهم کشور ارمنستان هم تبدیل شده در قرن 4 میلادی و مطابق سنت گریگوری روشنگر پایه گذاری شده است. جاذبه محل احداث کلیسا در واقع جاذبه ای با یک چشمه درحال جوشش در یک غار است که در دوره های پیش مسیحی غاری مقدس محسوب می شده است و از همین رو نام این صومعه در ابتداء آیری وانک یا صومعه غار بوده است. متاسفانه صومعه اول در قرن 9 توسط عرب ها تخریب شد. بر طبق گزارش مورخان ارمنی در طی قرون 4، 8 و 10 میلادی تقریبا هیچ چیزی از صومعه آیری وانک باقی نماند. در این میان بیشترین تخریب ها در سال 923 توسط نصر (حاکم خلیفه عرب در ارمنستان) صورت گرفت.

تا اینکه پس از خرید صومعه توسط شاهزاده پروش خاگباکیان، یکسری نمازخانه در داخل صخره ها کنده شده و تقریبا ایده ساخت مجدد صومعه از همین جا شکل گرفت. سرانجام در یک دوره کوتاهی پروشیانس سازه های غاری را در این محل ساخت و شهرت خوبی به صومعه گغارد داد. طبق اسناد موجود، تاریخ دقیق ساخت صومعه گغارد در ارمنستان نیز به سال 1250 میلادی برمی گردد. جالب است بدانید که عمده شهرت صومعه گغارد نیز به دلیل آثاری است که در آن نگهداری می شود. از جمله این آثار نیز می توان به نیزه ای اشاره کرد که حضرت مسیح با آن زخمی شده است. نماهایی مختلف از این صومعه را در زیر مشاهده می کنید:

تاریخچه صومعه گغارد؛ صومعه ای در دل صخره ها

جاذبه های مختلف صومعه گغارد در ارمنستان

اگر از صومعه گغارد در ارمنستان دیدن کرده باشید متوجه می شوید که امروزه مجموعه صومعه گغارد در انتهای جاده آسفالته قرار داشته و شما در طول مسیر پیاده روی تا خود صومعه می توانید زنان محلی را ببینید که نان شیرینی، میوه خشک، سوجوق شیرین و سوغاتی های دیگری را به فروش می رسانند. همچنین گروهی از موزیسین ها در اطراف صومعه برای گردشگران کنسرت زنده اجرا می کنند. به هنگام ورود از دروازه اصلی، شما با غارهای کوچک، نمازخانه ها، کنده کاری ها و سازه های روی تپه روبرو شده و می توانید از بخش های زیر در این صومعه زیبا دیدن کنید:

  • نمازخانه کاتوغیک: که در اینجا کتب های قدیمی نگهداری می شود که قدمت برخی از آنها به دهه 1160 بر می گردد. قدمت ساخت کلیسای اصلی به سال 1215 تحت نظر برادران زاکاره و ایوان برمی گردد.
  • محل نگهداری ظروف مقدس کلیسا: که در زبان ارمنی قاویت هم گفته می شود و به کلیسای اصلی متصل بوده و ضمنا بین سال های 1215 و 1225 میلادی ساخته شده است.
  • کلیسای سنگی همراه با چشمه (آوازان): از جمله دیدنی های صومعه گغارد می باشد که در دهه 1240 ساخته شده است.
  • ژاماتون: اتاق مربعی برش خورده در داخل سنگ که به سال 1283 در داخل صومعه گغارد ساخته شده است.

جاذبه های مختلف صومعه گغارد در ارمنستان

شرایط سفر آسان ایرانیان به ارمنستان

در سال های اخیر، هموطنان زیادی مخصوصا در ایم تعطیلات عید بار سفر را بسته و عازم کشور ارمنستان شده اند و این محبوبیت سفر به ارمنستان برای ایرانیان همه ساله بیشتر و بیشتر می شود. همگان در جریان هستند که ارمنستان کشوری است که هم از جاذبه های فرهنگی و تاریخی متعدد و هم از جاذبه های طبیعی مختلفی برخوردار است اما علاوه بر این موارد، سفر به ارمنستان به دلایل زیادی در کانون توجه هموطنان قرار دارد:

دلایل سفر به ارمنستان

بنابراین شرایط از هر لحاظ برای سفر ایرانیان به ارمنستان و سیر و سیاحت در این کشور فراهم است اما آیا با شرایط هزینه ها و مخارجتان در ارمنستان آشنایی دارید؟ ابتدائا باید بدانید که واحد پول رسمی کشور ارمنستان درام (AMD) است و هر $1 (دلار) برابر با 518.82 AMD (درام) می باشد. به استناد آمارهای موجود، میانگین هزینه روزانه هر نفر گردشگر ایرانی در ارمنستان حدود 18$ (دلار) یعنی برابر با AMD9156 (درام) است. مسلما رقم مذکور نیز با توجه به مدت اقامت شما در این کشور بیشتر هم می شود. بر این اساس، مخارج هر گردشگر ایرانی با توجه به مدت اقامتشان در ارمنستان به صورت زیر خواهد بود:

متوسط هزینه روزانه گردشگران ایرانی در ارمنستان

ما در مجموعه سفیران سفر همچنین آمادگی این را داریم تا هموطنان گرامی را درجریان انواع روش های سفر ارمنستان 2023 قرار دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *