ترکیه

شهر باستانی حران ترکیه

شهر باستانی حران ترکیه

شهر باستانی حران ترکیه در شانلی اورفا قرار دارد و یکی از جاذبه هایی است که مطمئنا توجه تاریخ دوستان را به سوی خود جلب می کند. شهری که قدمت آن به هزاره 3- ام پیش از میلاد می رسد. یعنی زمانی که این شهر به عنوان مرکز فرهنگی، مذهبی و تجاری منطقه شناخته می شد. در واقع دوران رونق و شکوفایی شهر حران از اوایل عهد برنز تا اوایل دوره مسیحیت می باشد. شهر حران بیشتر به خاطر معبد الهه ماه سین (Sin) و نیز شکست ژنرال رومی کراسوس در سال 53 پیش از میلاد معروف است. اما از جاذبه های این شهر باستانی می توان به مناره 39.9 متری و خرابه های مسجد بزرگ، خرابه های قلعه تاریخی، خانه های گلی و آجری موسوم به کومبت که شبیه کندو است اشاره نمود. برای اطلاع از لیست بهترین جاذبه های تاریخی کشور ترکیه با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.

درباره شهر باستانی حران ترکیه

شهر باستانی حران Haran Old City یکی از جاذبه های توریستی شهر اورفای ترکیه و از قدیمی ترین مکان های باستانی این کشور به حساب می آید. شواهد باستان شناسی نیز نشانگر آثاری از اوایل عصر برنز و وجود امپراطوری ها و خاندان های مختلف مثل اکدی ها، بابلی ها، آشوری ها، هیتی ها، ایرانیان، یونانیان، رومیان، بیزانسی ها، سلجوقیان و عیوبیان است که هر یک بر حران مستولی شده بودند. همچنین این شهر زمانی به عنوان پایتخت امپراطوری اسلامی و شهر معروفی در منطقه بود و زمانی هم شهر تجاری و کشاورزی مهمی بود که در آنجا پنبه، عسل، شیرینی و ابزارهای اندازه گیری تولید می شد.

درباره شهر باستانی حران

اوج شکوفایی حران نیز بین سال های 718 الی 913 میلادی بود زمانی که دانشمندان مشهوری در این شهر پرورش یافتند. با این حال، در سال 1098 حران به خاطر جنگ های صلیبی از دوران طلایی اش فاصله گرفت. تلاش های صلح الدین برای بازسازی این شهر از طریق ساخت مدارس، بازارها و حمام ها نیز راه به جایی نبرد و بالاخره در سال 1260 با هجوم همه جانبه هولاکو خان مغول شهر حران به ویرانه ای بدل شد و ساکنان آن هم به شهرهایی مثل ماردین، حلب و دمشق مهاجرت کردند.

جاذبه های دیدنی شهر باستانی حران

دلیل شهرت شهر باستانی حران ترکیه چیست؟

شهر حران ترکیه Harran یک شهر باستانی در مزوپوتومیا (استان شانلی اورفای امروزی در ترکیه) است. که بیشتر به خاطر معبد الهه ماه سین (Sin) و شکست ژنرال رومی کراسوس در سال 53 پیش از میلاد در جنگ کاره بین امپراطوری روم و امپراطوری پارتیان شهرت دارد. این شهر باستانی 5000 ساله که حالا فقط خرابه های آن برجا مانده است در بخش جنوب شرقی کشور ترکیه در مجاورت مرز سوریه قرار دارد.

دلیل شهرت شهر باستانی حران ترکیه

معرفی جاذبه های دیدنی شهر باستانی حران

امروزه خرابه های شهر حران یادآور گذشته پر افتخار این شهر است و شامل مناره 39.9 متری و خرابه های مسجد بزرگ، خرابه های قلعه تاریخی، خانه های گلی و آجری موسوم به کومبت است که شبیه کندو است. مردمی که حالا در حران و نواحی اطرافش ساکن هستند نیز بسیار مهمانواز و خونگرم هستند و اغلب از بازدیدکنندگان دعوت می کنند به خانه اشان بروند تا در آنجا مهمان یک غذای محلی مثل چیغ کوفته باشند.

اما اینها تنها جاذبه های دیدنی شهر حران نیستند. بلکه از دیگر جاذبه های دیدنی حران می توان به قلعه حران (حران کاله سی) اشاره کرد که تاریخ دقیق ساخت آن به دوره امپراطوری بیزانسی یعنی قرون 4- ام و 7- ام میلادی می رسد. بخش عمده ای از سازه فعلی نی در دوره سلطنت ایوبیان در حدود 1200 میلادی ساخته شده است. قلعه ای به شکل مربعی که در چهار گوشه اش دارای 4 برج است و ابعاد خود قلعه 90 متر در 130 متر است.

از دیگر جاذبه های شهر حران می توان به دانشگاه حران یا مدرسه حران اشاره کرد که از قرن 8- ام میلادی فعال بوده است و حداقل تا قرن 12- ام میلادی نیز پابرجا بوده است. اوج شکوفایی این دانشگاه نیز در قرن 8- ام یعنی زمان خلافت هارون الرشید عباسی بوده است.

نحوه دسترسی به شهر باستانی حران ترکیه

نحوه دسترسی به شهر باستانی حران ترکیه

شهر باستانی حران یک شهر باستانی در منطقه مزوپوتامیای علیا موسوم به کاری Carrhae است که یک شهر روستایی و منطقه ی از استان شانلی اورفا در جنوب شرقی کشور ترکیه است که تقریبا در فصله 40 کیلومتری جنوب شرقی اورفا و 20 کیلومتری مرز سوریه قرار دارد. بنابراین شما برای دسترسی به این شهر باستانی بایستی به شانلی اورفا سفر کنید. حالا خرابه های شهر حران بمانند یک موزه فضای باز عمل کرده و سالانه هزاران گردشگر را به سوی خود جلب می کند.

اورفا یا رسما با عنوان شانلی اورفا شهری در جنوب شرق ترکیه و مرکز استان شانلی اورفاست. شهری که در دوره هلینیستی با عنوان شهر ادسا شناخته می شد. شهری با تاریخ کهن که در دشتی به فاصله حدود 80 کیلومتری شرق رودخانه فرات قرار دارد. این شهر از معروفترین مراکز جذب توریست در جنوب شرق ترکیه است و از معروفترین جاذبه های آن می توان به شهر باستانی حران، موزه باستان شناسی حران، کاروانسرای گومروک، بالیکلی گول و غیره اشاره نمود. مشاوره های رایگان برای سفر به اقصی نقاط جهان را می توانید از مجموعه سفیران سروش سعادت دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *