اصفهان

سی و سه پل اصفهان

سی و سه پل اصفهان

سی و سه پل اصفهان یکی از جاذبه های دیدنی و از شاهکارهای معماری عصر صفویان می باشد که گردشگران بسیاری را به خود جذب می کند. اثری که در زمان شاه عباس صفوی و به همت و نظارت سردار معروف صفویان یعنی الله وردی خان اوندیلادزه ساخته شد. این اثر ملی در سال 1011 هجری بر روی رودخانه زاینده رود احداث شد. از مشخصات مهم این بنا این است که سی و سه پل پلی به طول 295 متر و عرض 14 متر بوده و کلا دارای 33 دهانه می باشد. مطمئنا انعکاس تصویر این پل بر روی آب زاینده رود از مهمترین و به یادماندنی ترین جاذبه بازدید از سی و سه پل است.

این اثر زیبا که جزء آثار ملی کشورمان نیز محسوب می شود از زیبایی سحرانگیزی برخوردار است. کلا هارمونی این بنا و دیتیل های معماری آن از شگفتی های این اثر محسوب می شود. و زیبایی آن مخصوصا با انعکاس روی آب زاینده رود دو چندان می شود. این پل فعلا دارای 33 دهانه، 300 متر طول و نیز 14 متر عرض می باشد. بنایی که در ساخت آن از مصالح بادوامی مثل آجر، ملات، ساروج، سنگ و گچ به کار رفته است. شما با قدم زنی اطراف این پل همچنین می توانید به حس رمانتیکی از شهر زیبای اصفهان و سی و سه پل آن هم دست یابید. کارشناسان مجموعه سفیران سروش سعادت با ارائه اطلاعات به روز و کامل در تمامی مسافرت های توریستی همرا شما عزیزان می باشند.

سی و سه پل اصفهان اثری ماندگار از دوره صفویان

اغلب آثار تاریخی موجود در اصفهان یادگاری از دوران طلایی حاکمیت خاندان صفوی است. یکی از همین آثار پل سی و سه پل می باشد که با نام پل الله وردی خان هم شناخته می شود. دلیل این نامگذاری هم این است که سازنده و طراح اصلی این بنا الله وردی خان (از سرداران عصر صفوی) می باشد. اما چرا سی و سه پل؟ به عقیده برخی از کارشناسان خود عدد 33 مربوط به آناهیتا (الهه آب) بوده و از همین رو نیز پل مذکور سمبلی از آناهیتا می باشد. تصویری رمانتیک از سی و سه پل اصفهان را در زیر مشاهده می کنید:

تصویری رمانتیک از سی و سه پل اصفهان

واقعیت این است که طرح ساخت این پل بر روی زاینده رود اصفهان در سال 1008 هجری مطرح شد و پروژه ساخت آن هم در سال 1011 به دست الله وردی خان به اتمام رسید. در واقع ناظر و حامی مالی ساخت این پل الله وردی خان بود اما معمار این بنا استاد حسین بنا اصفهانی بود. نمایی متفاوت از سی و سه پل اصفهان را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

نمایی متفاوت از سی و سه پل اصفهان

سی و سه پل یا چهل پل؟!!

همان طوری که گفته شد، سی و سه پل اصفهان اثری فاخر و زیباست که بین سال های 1008 تا 1011 هجری یعنی در دوازدهمین سلطنت شاه عباس ساخته شد. اثری که مجری و ناظر اصلی آن الله وردی خان و معمار آن نیز استاد حسین بنا اصفهانی بود. از نکات جالب توجه درباره این پل تاریخی نیز اینکه سی و سه پل از همان ابتدا 33 دهانه نداشته بلکه 40 دهانه داشته است که متاسفانه به مرور و با توسعه اراضی کشاورزی و انحراف مسیر رودخانه زاینده رود حدود 7 دهانه از این پل متروک شد.

این اثر زیبا که جزء آثار ملی کشورمان نیز محسوب می شود از زیبایی سحرانگیزی برخوردار است. کلا هارمونی این بنا و دیتیل های معماری آن از شگفتی های این اثر محسوب می شود و زیبایی آن مخصوصا با انعکاس روی آب زاینده رود دو چندان می شود. این پل فعلا دارای 33 دهانه، 300 متر طول و نیز 14 متر عرض می باشد. بنایی که در ساخت آن از مصالحی مثل آجر، ملات، ساروج، سنگ و گچ به کار رفته و به همین دلیل نیز این پل در برابر رطوبت بسیار مقاوم می باشد!

شرایط بازدید از سی و سه پل اصفهان

شرایط بازدید از سی و سه پل اصفهان

این پل تاریخی در ابتداء جنوبی خیابان چهار باغ و ابتداء شمالی خیابان چهارباغ عباسی یا همان میدان انقلاب قرار دارد. در کل سی و سه پل با رودخانه پر آب زاینده رود دیدنی است و بدون زاینده رود دیدن این بنا لطف چندانی ندارد. از همین رو بهترین تایم بازدید از این پل تاریخی زمانی است که رودخانه مذکور پر آب باشد. ضمنا در این وقت از سال، انعکاس سازه پل بر روی آب رودخانه زاینده رود باعث جذابیت بیشتر آن می شود. و به همین دلیل بازدید و عکاسی از سی و سه پل می تواند جذابیت سفر به اصفهان را چند برابر کند. متقاضیان سفرهای داخلی یا اروپایی می توانند با رجوع به سایت سفیران سفر و بازدید جامع از این وبسایت خود را برای گردشگری آماده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *