جمهوری آذربایجان

سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان

سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان

سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان از سال 2001 میلادی در لیست آزمایشی بناهای میراث جهانی یونسکو (UNESCO) قرار گرفته است. این سازه ها در واقع یکسری برج و باروهای ساخته شده در سواحل شمالی آذربایجان است که هدف از ساخت آنها ممانعت از تهاجم اقوام بیگانه به داخل این کشور بوده است. این برج ها شامل برج باییل، برج مارداکان (دایره ای و مربعی)، برج ناردرن و برج رامانا می باشد. گروه کارشناسان توریستی مجموعه سفیران سفر تلاش می کنند تا در مقالات دیگر شما را با دیگر جاذبه های گردشگری آذربایجان و جهان آشنا کنند.

معرفی سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان

همان طوری که در مطالب فوق هم گفته شد، سازه های دفاعی ساحل کاسپین یا The Caspian shore defensive constructions مجموعه ای از قلعه ها و برج های دفاعی در امتداد ساحل شمالی خزر برای جلوگیری از تهاجم اقوام بیگانه می باشد. این سازه ها عبارتند از:

  • برج باییل: جزیره ای زیبا در باکو وجود دارد. در این جزیره که به منطقه باییل شهر باکو هم نزدیک است سازه ای وجود دارد که در زمان های قدیم ساخته شده و به برج باییل معروف است
  • برج مربعی مارداکان: قلعه مربعی مارداکان یا قلعه مارداکان بزرگ یکی از قدیمی ترین و مرتفع ترین قلعه های آبشرون می باشد. ارتفاع برج حدود 22 متر و ارتفاع دیواره آن 7 متر می باشد. ضمنا ضخامت آن نیز در حدود 2.1 متر می باشد
  • برج دایره ای مارکادان: سنگرهای سنگی در سیستم دفاعی شبه جزیره آبشرون که همگی در یک دوره زمانی در محل خیلی مهمی از روستای مارکادان ساخته شده است. قدیمی ترین آن نیز برج مارکادان نام دارد
  • برج ناردرن: ناردرن یکی از روستاهای قدیمی و بسیار زیبای آبشرون بوده و در حدود 30 کیلومتری از شهر باکو قرار دارد. برج یا قلعه ناردرن سازه ای متشکل از یک برج دایره ای و دیوارهای برج مربعی است.
  • برج رامانا: این برج نیز جزء یکی از سازه های تاریخی آبشرون می باشد. مطابق محاسبات انجام شده در شبه جزیره آبشزون بیش از 30 قلعه سنگی وجود دارد.

در تصاویر زیر می توان با نماهایی زیبا و دیدنی از سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان آشنا شد:

نماهایی زیبا و دیدنی از سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان

علت ساخت سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان چیست؟

شاید این سوال برای شما نیز مطرح شده باشد که دلایل ساخت این سازه ها در آذربایجان چیست؟ واقعیت این است که رشته کوه های قفقاز در مرز شمالی آذربایجان سد دفاعی طبیعی در برابر هجوم ارتش های خارجی است. اما نقطه پایان این رشته کوه در واقع نقطه آغاز نفوذ دشمن به خاک آذربایجان محسوب می شد. به همین دلیا در بخش شمالی آذربایجان یعنی در اراضی ساحلی خزر یک ضرورت تاریخی برای برپایی سازه های دفاعی ساحل کاسپین ایجاد شد. سازه هایی که در زمان خود از اهمیت نظامی، استراتژیکی، تجاری و اقتصادی برخوردار بودند.

اما همان گونه که در مطالب گذشته هم بیان شد، خود سازه های دفاعی ساحل کاسپین مشتمل بر انواع کاخ ها، برج ها و قلعه ها می باشد. در حقیقت مرز جغرافیایی سازه های دفاعی ساحل کاسپین قلمروی وسیعی از شهر دربند تا آبشرون را دربرمی گیرد. پس این سازه ها برای حفاظت از این شهرهای بزرگ ساخته شده اند. جالب است بدانید که به نظر مورخان برخی از این سازه ها همانند موانع بش بارماغ در دوره یزدگرد دوم ساسانی ساخته شده است. نکته مهم دیگر اینکه اهمیت این سازها چه در سطح آذربایجان و چه در سطح بین المللی تا بدان حد بالاست که هم اکنون این جاذبه در لیست آزمایشی میراث جهانی به ثبت رسیده است.

علت ساخت سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان

دلایل سفر و جاذبه های توریستی آذربایجان

آذربایجان به سبب تاریخ و تمدن برتر، طبیعت بکر، ساختار زمین شناسی شگفت انگیز و فرهنگ دوست داشتنی مردمان آن همواره در صدر توجه گردشگران خارجی قرار دارد. یکی دیگر از جذابیت های سفر به آذربایجان که الحق مسافرت را به کام گردشگران هم شیرین می کند، هزینه پایین سفر توریستی به این کشور حوزه قفقاز می باشد. از دیگر جذابیت های مهم آذربایجان می توان به پیوند فرهنگی و زبانی این کشور با بخش عظیمی از مردم کشورمان، آب و هوای بکر و تازه و نیز غذاهای خوشمزه آن اشاره کرد. اما از جاذبه های توریستی و بسیار جذاب آذربایجان نیز می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • ایچری شهر
  • قلعه دختر
  • مرکز فرهنگی حیدر علی اف
  • کاخ شروانشاهان
  • میدان فوراه ها
  • آتشگاه باکو
  • مسجد بی بی هیبت
  • مقبره یوسف بن کوسیر و غیره

معرفی سازه های دفاعی ساحل کاسپین آذربایجان

هزینه سفر توریستی به آذربایجان

آذربایجان از آن دسته کشورها و مقاصد توریستی به شمار می رود که هزینه زندگی در آن مخصوصا در مقایسه با کشورهای دیگر بسیار پایین و مقرون به صرفه است. گردشگران خارجی معمولا از آذربایجان به صورت کوتاه (چند روزه یا یک هفته ای) بازدید می کنند. بنابراین هزینه زندگی در آذربایجان 2023 را می توان در بازه های زمانی مختلف و به صورت زیر مورد ارزیابی قرار داد:

آیتم اقامت غذا و نوشیدنی حمل و نقل بازدید از جاذبه
چند روزه از 10$ (دلار) در مهمانپذیر تا صدها دلار در هتل بوتیک ها یا هتل های چندستاره کمتر از 20$ (دلار) سفر یکطرفه با مترو و اتوبوس: 0.12$ (دلار) هزینه ورودی اغلب جاذبه های باکو: 5.90$ (دلار)
سفر از فرودگاه بین المللی حیدر علیف تا مرکز باکو: 0.90$ (دلار) مسافرت های روزانه بااستفاده از حمل و نقل عمومی تا آتشگاه و یانار داغ : 10$ (دلار)
تورهای خصوصی از باکو تا قبوستان: 70$ (دلار)
یک هفته اقامت شبانه بین 20$ تا 40$ (دلار) در مهمانپذیرها بین 10$ الی 20$ (دلار) 2$ (دلار) تا 8$ (دلار) بسته به طول مسیر

بر این اساس، متوسط هزینه روزانه گردشگران در آذربایجان بین 30$ الی 60$ (دلار) و میانگین هزینه زندگی ماهیانه آنها در این کشور نیز حدود 1000$ تا 2000$ (دلار) می باشد. برای اطلاع از شرایط زندگی و وضعیت کار در آذربایجان برای ایرانیان نیز می توانید از مقالات ارائه شده توسط کارشناسان مجموعه سفیران سفر بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *