بزرگترین دریاچه در سراسر کشور ترکیه، دریاچه وان ترکیه است. دریاچه ای بسیار زیبا و تماشایی که در نزدیکی مرز ایران قرار دارد. دریاچه ای که در شرق ترکیه و در نزدیکی مرز کشورمان قرار دارد و با مساحتی در حدود 3755 کیلومتر به عنوان دریاچه تکتونیکی شناخته می شود. چرا که منشا اصلی ایجاد این دریاچه بزرگ یک انفجار آتش فشانی در کوه نمرود بوده است. این دریاچه از جریانات آبی کوه های اطراف تغذیه می شود ولی جالب است بدانید که هیچ جریان خروجی ندارد و از همین رو نیز از جمله معدود دریاچه های اندوتریک جهان نیز شناخته می شود.
گردشگرانی که قصد بازدید از این دریاچه زیبا را دارنده بایستی به استان وان ترکیه سفر کنند. آنها در سفر به این دریاچه می توانند از جاذبه های دیدنی آن شامل جزایر آکدامار، چارپاناک، آدیر و کوش دیدن کنند که همگی در سال 1990 میلادی به عنوان جاذبه های باستان شناسی اعلام شده اند. در این بین نیز از بناهای تاریخی مثل قلعه وان، کلیسای ارمنی جزیره آکدامار، قلعه هوشاپ و غیره دیدن کنند و سوار بر قایق از دیدن چشم اندازهای زیبای این جزیره لذت ببرند. برای آشنایی با بهترین مقاصد توریستی ترکیه و جهان در سال 2024 با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.
همه چیز درباره دریاچه وان؛ بزرگترین دریاچه ترکیه!
بی تردید یکی از معروفترین جاذبه های طبیعی کشور ترکیه، دریاچه وان است. دریاچای بزرگ و پهناور که در شرق کشور ترکیه در استان های وان و بیتلیس قرار دارد. این دریاچه از جریانات آبی کوه های اطراف مثل کوه نمرود تغذیه می شود ولی هیچ گونه جریانی از آن خارج نمی شود. به همین علت نیز تبخیر آب در این دریاچه شدید بوده و از همین رو نیز دریاچه وان جزء دریاچه های شور جهان به حساب می آید.
این دریاچه دارای شکل مثلثی است و به دو بخش شامل نوک شمالی کوچتر و کم عمق تر و پهنه آبی اصلی در جنوب تقسیم می شود. سواحل شمالی این دریاچه معمولا پر شیب و پر از صخره است ولی سواحل جنوبی اش مشکل از دشت های فرسایش شده است. این دریاچه از 4 جزیره اصلی تشکیل شده است. مساحت کلی آن حدود 3755 کیلومتر مربع، متوسط عمقش حدود 171 متر و حداکثر عمق آن هم در حدود 451 متر است. ضمنا این دریاچه در ارتفاع 1640 متری بالای سطح دریا قرار دارد.
دلیل شهرت دریاچه وان چیست؟
دریاچه وان Van Lake که به زبان ترکی به آن وان گولو هم گفته می شود، بزرگترین دریاچه در کشور ترکیه و دومین دریاچه بزرگ در خاورمیانه محسوب می شود. این دریاچه همچنین بزرگترین دریاجه آب سدیم جهان محسوب می شود. دریاچه ای که در منطقه آناتولی شرقی نزدیک به مرز ایران قرار دارد. این دریاچه توسط یک قله آتش فشانی و در اثر انفجار ولکانیک کوه نمرود در حوالی استان وان ایجاد شده است.
حقایقی جالب درباره دریاچه وان ترکیه
یکی از نزدیکترین جاذبه های توریستی ترکیه به کشورمان ایران دریاچه وان است. همان طوری که از نام این دریاچه هم برمی آید، دریاچه مذکور از جاذبه های استان وان بوده و در نزدیکی شهری به همین نام قرار دارد. قبل از بازدید از این دریاچه نیز بد نیست که حقایقی جالب درباره این دریاچه زیبا را بدانید:
- دریاچه وان با مساحتی در حدود 3755 کیلومتر مربع بزرگترین دریاچه موجود در کشور ترکیه به حساب می آید.
- متوسط عمق این دریاچه حدود 171 متر و عمیق ترین عمق اش نیز در حدود 451 متر است.
- آب این دریاچه از رودخانه های کاراس، هوشاپ، بندی ماهلی، زیلان و ینی کوپرو تامین می شود.
- دریاچه وان یک دریاچه ای تشکیل شده توسط انفجار آتش فشانی است و به همین دلیل به عنوان دریاچه تکتونیکی دسته بندی می شود.
- دریاچه وان دارای 38% از آب سطحی کشور ترکیه را دارد.
- این دریاچه یکی از معدود دریاچه های اندوتریک جهان است. یعنی اینکه هیچ جریان خروجی ندارد.
- دریاچه وان دارای چندین جزیره اصلی به نام های آدیر، آکدامار، چارپاناک و کوش است.
- سطح شوری دریاچه وان به خاطر ماهیت اندوتریک بودنش بسیار بالاتر از حد معمول است.
- این دریاچه گهگاهی میزبان مسابقه قایق های قدرتی مثل The 2010 UIM-IOC Van Grand Prix است. که طرفداران زیادی هم در بین گردشگران خارجی دارد.
تفریحات دریاچه وان ترکیه
اولین و از معروفترین فعالیت های تفریحی گردشگرانی که از دریاچه وان دیدن می کنند، کوهنوردی است. در حقیقت گردشگران همراه با تورهای راهنما می توانند به کوه های زیبای سه گانه در اطراف این دریاچه یعنی کوه آرتوس (در ارتفاع 3550 متری)، کوه نمرود (3050 متری) و کوه سوفان (4058 متری) صعود کنند و حین صعود هم از دیدن چشم اندازها و مناظر شگفت انگیز دریاچه وان و طبیعت اطرافش لذت ببرند.
همچنین گردشگران در دریاچه وان می توانند به تفریحات جذاب و مهیجی مثل انواع ورزش های آبی نیز بپردازند. که از آنجمله می توان به شنا و قایقرانی اشاره کرد و در این اثنا علاوه بر تماشای مناظر زیبایی از طبیعت دریاچه وان همچنین از جزایر دیدنی آن مثل آدیر، آکدامار، چارپاناک و کوش هم دیدن کنند و از دیدن حیات گیاهی و جانوری این منطقه نیز نهایت لذت را ببرند. ضمنا اگر از دریاچه وان دیدن می کنید پس دیدن منظره زیبای چشم انداز طلوع و غروب آفتاب در این دریاچه را هرگز فراموش نکنید.
جاذبه های دیدنی دریاچه وان چیست؟
همان طوری که گفته شد دریاچه وان متشکل از جزایر اصلی به نام های آدیر، آکدامار، چارپاناک و کوش است که همگی در سال 1990 میلادی به عنوان جاذبه های باستان شناسی اعلام شده اند. بنابراین شما به همراه تورهای گردشگری وان می توانید ضمن بازدید از این جزایر همچنین از جاذبه های دیدنی آنها شامل قلعه وان، کلیسای ارمنی جزیره آکدامار، قلعه هوشاپ و غیره هم دیدن کنید. اما از جاذبه های نزدیک به دریاچه وان که شما در طول سفرتان به دریاچه وان امکان بازدید از آنها را دارید می توان به جاذبه های زیر اشاره کرد:
- مرکز خرید VAN AVM
- مکان تاریخی امیر بایاندیر کومبتی
- موزه اورارتو
- قلعه آیانیس
- موزه آهلات
- پارک ساحلی تاوان
- قبرستان سلجوقی آهلات
- خانه گربه وان و غیره
اگر امسال قصد سفر به ترکیه را دارید ولی از شرایط و هزینه این سفر اطلاع دقیق و به روزی ندارید، پس توصیه می شود برای دریافت اطلاعات تکمیلی با مشاورین و کارشناسان خبره ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در ارتباط باشید.