جمهوری آذربایجان

دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان در کنار موزه تاریخ طبیعی این کشور در شهر باکو یکی از بهترین جاذبه های توریستی این کشور می باشد. این دریاچه به سال 1938 میلادی توسط دانشجویی به نام مستان زاده کشف شده و بعدها نیز اکتشافات دنباله داری در آن انجام شد که نهایتا منجر به کشف اسکلت جانوران قدیمی در آن شد. در واقع این دریاچه قیری بسان یک تله طبیعی عمل کرده و در طی قرون گذشته جانوران زیادی را به دام انداخته و اسکلت آنها را نیز به صورت دست نخورده حفظ کرده است. معمولا گردشگران خارجی برای دیدن اسکلت جانوران کشف شده از این دریاچه به موزه تاریخ طبیعی باکو مراجعه می کنند. با کارشناسان مجموعه سفیران سفر در این مقاله و مقالات توریستی دیگر همراه شوید تا ضمن آشنایی به جاذبه های توریستی همچنین از شرایط زندگی و نحوه سفر به آذربایجان 2023 نیز مطلع شوید.

درباره دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان چه می دانید؟

حقیقتا یکی دیگر از جاذبه های ژئولوژیکی- توریستی آذربایجان مخصوصا برای طبیعت دوستان دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان Binagadi asphalt lake می باشد. این دریاچه مجموعه ای از قیر طبیعی در حوالی شهر باکو پایتخت جمهوری آذربایجان می باشد. این قیر تقریبا به مدت ده ها هزار سال در این منطقه از کشور آذربایجان جاری بوده است. قیر غالبا پوشیده از گرد و خاک، جلبک و یا آب باران می باشد. جالب است بدانید که این دریاچه قیری در طول قرون متمادی به صورت یک تله طبیعی عمل کرده و حیوانات مختلفی را به دام انداخته و اسکلت آنها را به خوبی در خود حفظ کرده است. این گنجینه گیاهی و جانوری باستان هم اکنون توسط دولت آذربایجان در یک موزه ای نگهداری می شود. تصاویری از این دریاچه قیری را در زیر مشاهده می کنید:

درباره دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

موقعیت جغرافیایی دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

موقعیت جغرافیایی دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان از جمله نکات مهمی است که گردشگران قبل از بازدید از این جاذبه طبیعی بایستی از آن اطلاع داشته باشند. کلا بیناگادی بر روی تپه ای در 0.5 کیلومتری جنوب شرقی روستای بیناگادی و دقیقا در 7 کیلومتری باکو واقع شده است. ناحیه دارای استخوان های جانوران تقریبا 1.5 هکتار را تشکیل می دهد و در راس تپه نزدیک تپه کیرار قرار دارد. خود این ناحیه حدود 54 تا 57 متری از بالای سطح دریا و 48 متری بالای سطح دریاچه بیوک شور قرار دارد. گل فشان قدیمی (کیچیک داغ) در شمال ناحیه فسیلی قرار دارد. درست در منتها الیه شمالی این منطقه دریاچه شورماسازیار (میردالیابی) و در شمال شرق نیز دریاچه بیناگادی قرار دارد. در شرق این ناحیه نیز فلات بالاخانی واقع شده است.

تاریخچه کشف دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

اولین بار دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان در سال 1938 میلادی توسط دانشجویی به نام مستان زاده کشف شد. در حقیقت او در حال مطالعه قیرهای طبیعی (بیتومن) منطقه آبشرون بود که با این دریاچه شگفت انگیز مواجه شد. اولین حفاری های اکتشافی در این دریاچه نیز در همان سال توسط بوغاچف (واحد آکادمی علوم آذربایجان U.S.S.R) ترتیب داده شد. این حفاری ها نیز تا سال 1941 با مشارکت کاسابوا و سلطانوا ادامه یافت و مجددا در سال 1946 تحت نظارت بورچاک-آبرومویچ از سرگرفته شد.

تاریخچه کشف دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

جاذبه های توریستی دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

جالب است بدانید که جاذبه توریستی دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان فقط منحصر به خود دریاچه و قیر طبیعی یا بیتومن آن نیست. بلکه در کنار این دیدنی ها بایستی به گنجینه گیاهی و جانوری بیناگادی نیز اشاره کرد. گنجینه ای که با توجه به تعداد بالای بقایای جانوری حتی غنی تر از گنجینه جانوری دریاچه قیر لابرا تار پیتز کالیفرنیا می باشد. هم اکنون نیز بقایای گیاهی و جانوری دریاچه بینگادی به موزه تاریخ طبیعی آذربایجان در باکو منتقل شده است. این موزه که در اصل گنجینه بیناگادی نیز محسوب می شود برای مطالعه دیرین زیست شناسی کل منطقه قفقاز، خاورمیانه و حتی اروپا بسیار مهم محسوب می شود.

شرایط سفر توریستی به آذربایجان

ما در این بخش از مقاله به بررسی شرایط سفر ایرانیان به آذربایجان می پردازیم تا هموطنان عزیز با الزامات ویزایی سفر به این کشور آشنا شوند. اول از همه باید بدانید که ایران با آذربایجان همسایه دیرینی بوده و دارای روابط مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می باشد. از این گذشته آذربایجان با داشتن جاذبه های توریستی مختلف مثل ایچری شهر، کاخ خانات، برج میدان، آتشفشان گاراسو، پارک ملی قبوستان، گل فشان لوکباتان و غیره مورد توجه گردشگران ایرانی است. به همین دلیل نیز تقاضا برای اخذ ویزای مسافرتی آذربایجان ازطرف هموطنان ایرانی بسیار زیاد است. به همین جهت و برای تسهیل ورود و خروج ایرانیان به آذربایجان دولت این کشور 2 نوع ویزای مسافرتی را با مشخصات زیر در اختیار هموطنان متقاضی قرار می دهد:

  • ویزای توریستی معمولی آذربایجان: این ویزا از رایج ترین ویزای های توریستی این کشور بوده و به دو صورت یکبار ورود، دوبار ورود و چندبار ورود برای متقاضیان صادر می شود. این ویزا مهلت 90 روز داشته و معمولا دارندگان آن فقط حق اقامت 30 روزه در آذربایجان را دارند. آنها با این ویزا می توانند از مکان های توریستی این کشور یا اعضای خانواده خود دیدن کنند.
  • ویزای توریستی الکترونیکی یا eVisa: این ویزای آذربایجان به صورت آنلاین درخواست می شود و مدارک لازم من جمله پاسپورت متقاضیان بایستی اسکن و ارسال شود.این ویزا هم کلا 90 روزه بوده و دارندگان فقط حق اقامت 30 روزه را در آذربایجان دارند.

جاذبه های توریستی دریاچه قیر بیناگادی در آذربایجان

مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای سفر آذربایجان

فرآیند اخذ ویزای توریستی آذربایجان آنقدر هم سخت و پیچیده نبوده و مطابق ماده 36 قانون مهاجرتی جمهوری آذربایجان، متقاضیان ملزمند تا با تهیه مدارک زیر برای اخذ ویزای توریستی آذربایجان اقدام نمایند:

  • فرم درخواست تکمیل شده ویزای آذربایجان
  • پاسپورت ملی با اعتبار بالای 6 ماه
  • گواهی سلامت پزشکی
  • 2 قطعه عکس پاسپورتی 3 در 4
  • دعوتنامه معتبر
  • سایر مدارک شناسایی

هموطنان عزیز همچنین می توانند جهت استعلام شرایط و هزینه زندگی در آذربایجان با مشاورین برترمان در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *