فارس

حافظیه در شیراز

حافظیه در شیراز

حافظیه در شیراز یا همان آرامگاه حافظ شیرازی یکی از بهترین و معروفترین جاذبه های گردشگری شیراز و حتی سراسر ایران محسوب می شود. حافظیه در بخش شمالی شهر شیراز و درست در جنوب دروازه قرآن قرار دارد. گردشگران ضمن بازدید از این بنای جذاب و اثرگذار همچنین می توانند از پیاده روی در باغات نارنج و دیدن چشم اندازهای دلچسب حافظیه نیز نهایت لذت را ببرند. این مجموعه دو هکتارب شامل دو بخش اصلی به نامه های صحن شمالی و جنوبی است. آرامگاه خواجه حافظ شیرازی در صحن شمالی و باغ نارنج هم در صحن جنوبی واقع شده است.

از نکات مهم در زمینه این اثر جاویدان این است که حافظیه طرحی از معمار فرانسوی الاصل به نام آندره گدار می باشد. او کسی بود که از ارادتمندان فرهنگ و هنر ایرانی بود و سالها نیز در ایران زندگی می کرد. بنابراین ساخت طرح کنونی حافظیه از آندره گدار در سال 1314 با پیگیری علی اصغر حکمت وزیر فرهنگ وقت و علی ریاضی رئیس فرهنگ وقت شروع و دو سال دیگر یعنی در سال 1316 به پایان رسید. حافظیه ای که قلب دوستداران فرهنگ و ادب فارسی است. مجموعه سفیران سروش سعادت آماده ارائه اطلاعات کاملی درباب جاذبه های توریستی ایران و جهان می باشد.

حافظیه شیراز از جاذبه های گردشگری محبوب ایرانیان

امکان ندارد که ایرانیان درطول عمر خود حتی برای یکبارهم که شده به شیراز سفر نکرده باشند و همین امر نشانگر محبوبیت حافظیه در بین ایرانیان می باشد. ایرانیانی که شعر و ادب جایگاه ویژه ای در بین آنها داشته و حافظ نیز که سمبل و نماد ادبیات ایران است در قلب و ذهن ایرانیان حک شده است. پس نمی توان از شعر و ادب ایران سخن گفت اما از ستاره بی بدیل آن یعنی حافظ لسان الغیب سخنی به میان نیاورد. ما در این نگارش قصد داریم تا با نگاهی جدید و جذاب شما را با مقبره حافظ یا همان حافظیه آشنا کنیم. تصویر پانورامیک زیبا از حافظیه و باغ اطراف آن را در زیر می بینید:

تصویر پانورامیک زیبا از حافظیه و باغ اطراف آن

تاریخچه ساخت حافظیه شیراز از دوره تیموریان تا عصر معاصر

با اینکه خود خواجه حافظ شیرازی در سال 791 یا 792 هجری قمری از دنیا رفت و در زیر سایه سار درخت سروی در باغ مصلی به خاک سپرده شد اما اولین مقبره احداث شده بر روی مزار حافظ در سال 856 هجری قمری در زمان حاکمیت تیموریان احداث شد. سپس در دوره های تاریخی مختلف مثل زندیه، افشاریه و صفویه بازسازی شد و نهایتا نیز طرح ساخت حافظیه فعلی اثر آندره گدار در سال 1314 شمسی به همت علی اصغر حکمت وزیر فرهنگ وقت و علی ریاضی رئیس فرهنگ وقت شروع و در سال 1316 به پایان رسید. نماهایی زیبا از حافظیه شیراز را در زیر مشاهده می کنید:

نماهایی زیبا از حافظیه شیراز

معماری خیره کننده حافظیه در شیراز

کلا بیس اصلی برای ساخت حافظیه همان طرح 4 ستونی وسط محوطه بود که در زمان زندیه ساخته شده بود و طبق نقشه جدید بایستی با افزودن ستون های دیگری به دو سمت امتداد می یافت. این عمارت قدیمی به طول 56 متر شبیه تالاری بود که با 4 ستون سنگی نگه داشته می شد. اما پس از نوسازی بایستی از 20 ستون 5 متری تشکیل می شد. تصویری از تالار حافظیه را در زیر ملاحظه می کنید:

تصویری از تالار حافظیه

پس با این کار حافظیه به دو بخش اصلی یا دو صحن اصلی تقسیم می شد. صحن شمالی حافظیه که آرامگاه حافظ در آن قرار دارد و صحن جنوبی که باغ نارنج در آن قرار دارد. نماهای زیبایی از این دو صحن را در زیر مشاهده می کنید:

دو صحن حافظیه

باغ های نارنج از جاذبه های دیدنی حافظیه در شیراز

گردشگران پس از بازدید از حافظیه شیراز و مقبره حافظ نامدار می توانند از باغات اطراف این مجموعه نیز دیدن کنند. در میان این باغات که عمده آنها از باغات نارنج می باشد، حوض های مستطیلی مختلفی وجود دارد. در کنار این حوض ها محوطه های گل کاری نیز وجود دارد که حافظیه را به محیط بسیار جذابی برای گردشگران تبدیل کرده است. مسلما پیاده روی در بین باغ های نارنج و دیدن فضاهای گل کاری در مجموعه حافظیه به همراه زمزمه ای از غزل های ناب حافظ می تواند لذت بازدید شما از این جاذبه گردشگری را چند برابر نماید.

باغ های نارنج از جاذبه های دیدنی حافظیه در شیراز

شرایط بازدید از حافظیه در شیراز

برای بازدید از حافظیه شیراز ابتداء بایستی بدانید که این جاذبه گردشگری ما بین دو تقاطع حافظیه و ادبیات قرار داشته و شما برای رسیدن به این مکان جذاب می توانید از تاکسی های سطح شهر شیراز و یا اتوبوس های شهری موجود در چهار راه ادبیات استفاده کنید. معمولاممکن است بازید از حافظیه در ایام عید به خاطر شلوغی و ازدحام جمعیت کیفیت آنچنانی نداشته باشد اما به خاطر شرایط آب و هوای ملایم و خنک این فصل این بازدید می تواند دلچسب باشد. با ما در مجموعه سفیران سروش سعادت به هر کجایی از ایران یا خارج از کشور که مایلید می توانید سفر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *