آلبانی

جنگل های کهنسال راش در آلبانی

جنگل های کهنسال راش در آلبانی

جنگل های کهنسال راش در آلبانی یکی از دیدنی ترین جاذبه های طبیعی این کشور می باشد که سوژه خوبی برای اکوتوریسم و طبیعت دوستان می باشد. این نوع از جنگل های کهنسال در آلبانی شامل جنگل های 6 گانه راش هستند که از بین آنها نیز جنگل های گاشی یا گاشیت در پارک ملی دره وال بونه و جنگل های رایسه در پارک ملی شبنیک- جابلانیس تحت حفاظت می باشند. این جنگل ها به واسطه ارزش طبیعی و تنوع زیستی خود به عنوان بخش جدایی ناپذیر و لاینفکی از جنگلهای راش کهنسال میراث جهانی یونسکو (Unesco) نیز محسوب می شود. گروه کارشناسان توریسم مجموعه سفیران سفر در این مقاله قصد آن را دارند که این جنگل ها و جذابیت های بازدید از آن را به هموطنان عزیز معرفی کنند.

جنگل های کهنسال راش تشکیل دهنده کمربند سبز در آلبانی

کلا در آلبانی به خاطر عدم دخل و تصرف انسانی و نیز کاربری زمین کمتری که وجود دارد، تنوع زیستی یا بیولوژیکی در اکثر نقاط این کشور به خوبی حفظ شده است. تا جایی که امروزه ناحیه مرز زمینی آلبانی بخشی از شبکه اکولوژیکی کمربند سبز اروپا یا European Green Belt محسوب می شود. به همین دلیل از ژوئن سال 2015 تا جولای سال 2017 بنیاد یورو نیچر و سازمان حفاظت از محیط زیست کشور آلبانی مشترکا پروژه محافظت از محیط زیست و توسعه پایدار روستایی را در کمربند سبز آلبانی به اجرا گذاشتند.

جنگل های کهنسال راش تشکیل دهنده کمربند سبز در آلبانی

هدف از اجرای این پروژه نیز کمک به محافظت از تنوع زیستی و توسعه پایدار روستایی در کمربند سبز آلبانی بود. این کمربند سبز در واقع همان جنگل های کهنسال راش در آلبانی است که تعداد این جنگل ها در آلبانی 6 تا است اما دو تا از این جنگل ها تحت سیستم نواحی تحت حفاظت ملی قرار دارند که عبارتند از:

  • جنگل های راش گاشی یا گاشیت در پارک ملی دره وال بونه
  • جنگل های راش رایسه در پارک ملی شبنیک- جابلانیس

انواع جنگل های کهنسال راش در آلبانی

برای شناسایی جنگل های کهنسال مخصوصا جنگل های کهنسال راش در آلبانی شاخص هایی از جمله سن درختان جنگل، حداقل مساحت، توپوگرافی و خاک شناسی ناحیه، عدم دخالت انسانی در توسعه اکوسیستم های جنگلی و فرصت برای تضمینمدیریت و حفاظت از این جنگل ها تحت شرایط فعلی وجود دارد. با در نظر گرفتن معیارهای فوق می توان تعداد جنگل های کهنسال راش در آلبانی را 6 جنگل زیر معرفی کرد:

  • جنگل لیوادی هاروشز/ شی بیر میدو
  • جنگل لومی گاشیت/ رودخانه گاش
  • جنگل کورای اپیرم/ کورای علیا
  • جنگل لومی تروپویس/ رودخانه تروپی
  • جنگل زال گیوچای
  • جنگل رایسه

این 6 جنگل کهنسال در آلبانی در واقع نواحی طبیعی منحصر بفردی را برای گردشگران و طبیعت دوستان نشان می دهند. جالب است بدانید که جنگل های کهنسال معرفی شده در فوق تا بحال هیچ گونه تاثیر انسانی قابل ملاحظه ای به خود ندیده اند و تقریبا می توان آنها را جنگل های بکر دانست. لازم به ذکر است که از بین این 6 جنگل کهنسال معرفی شده نیز فقط رایسه و لومی گاشیت تحت سیستم نواحی تحت حفاظت ملی قرار دارد.

انواع جنگل های کهنسال راش در آلبانی

جاذبه های توریستی جنگل های کهنسال راش در آلبانی

یکی از مهمترین و اصلی ترین جاذبه های گردشگری جنگل های کهنسال راش در آلبانی بهره مندی گردشگران از آب و هوای فوق العاده مطلوب این جنگل هاست که همانند ریه های زمین عمل می کنند. بنابراین جنگل نوردی در جنگل های کهنسال راش و دیدن طبیعت ناب و چشم اندازهای شگفت انگیز این جنگل ها می تواند لذت سفر به آلبانی را دو چندان می کند. این جنگل ها غالبا در نواحی جنوبی آلبانی قرار داشته و به خاطر نزدیکی آنها به هم دسترسی آسانی نیز دارند.

نکته جالب توجه دیگر درباره جنگل های کهنسال راش در آلبانی این است که بر طبق مطالعات معتبر دانشگاهی دو تا از جنگل های کهنسال راش در آلبانی دارای درختانی با سن بیش از 250 تا حتی 450 سال هستند. این دو جنگل شامل جنگل راش اومی کاشیت و کورای اپیرم می باشند. اما جاذبه توریستی دیگر این جنگل ها که اهمیتی مشابه اهمیت درختان راش دارد، وجود حیات وحش متنوع و گاها در معرض خطر انقراض جنگل های کهنسال راش در آلبانی می باشد. این 6 جنگل تنها نقاطی در آلبانی هستند که محل زیست خرس ها، گرگ ها، گرازهای وحشی، گوزن های قرمز اروپایی، انواع پرندگان بومی اروپا و گربه های وحشی هستند.

جاذبه های توریستی جنگل های کهنسال راش در آلبانی

شرایط سفر توریستی به آلبانی

قبل از هر چیزی باید بدانید که آلبانی کشور اروپایی است که هنوز شامل ناحیه شنگن نمی باشد و از همین رو افراد برای سفر تجاری یا گردشگری نیازمند اخذ ویزای توریستی آلبانی هستند. این ویزا به شما امکان اقامت 1 ماهه در کشور آلبانی را می دهد. اما کل اعتبار ویزای مذکور به مدت 6 ماه می باشد. نحوه اخذ ویزای مذکور نیز به این صورت است که شما بایستی ابتداء مدارک ضروری را جمع آوری و سپس برای ارائه درخواست خود به سفارت آلبانی مراجعه نمایید. فلذا مدارک مورد نیاز برای اخذ این ویزا از قرار ذیل می باشد:

  • فرم درخواست تکمیلی
  • مدارک شناسائی معتبر
  • عکس پاسپورتی جدید
  • پاسپورت ملی معتبر
  • بلیط رفت و برگشت
  • مدرک رزرو هتل
  • بیمه مسافرتی
  • گواهی تمکن مالی
  • گواهی عدم سوء پیشینه

یکی از مقاصد آسان و سریع جهت مهاجرت به اروپا مهاجرت به آلبانی است. درست است که آلبانی عضوی از اتحادیه اروپایی به حساب نمی آید اما به هر حال یک کشور اروپایی است و پاسپورت این کشور در کل اتحادیه اروپایی قابل قبول است. آلبانی به پایتختی تیرانا از کشورهای حوزه بالکان محسوب می شود و یکی از امتیازات مهم اقامت در این کشور اروپایی پایین بودن سطح هزینه های زندگی است. مثلا متوسط هزینه زندگی در آلبانی تا سه برابر کمتر از متوسط هزینه زندگی در انگلستان می باشد. مخصوصا اجاره بها در آلبانی بسیار بسیار ارزانتر از بقیه نقاط اروپاست. مشاورین مجرب ما در مجموعه سفیران سفر آمادگی دارند تا با ارائه مشاوره های تخصصی و ارزیابی شرایط شما، پرونده سفر شما به کشور آلبانی را تشکیل دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *