جشن سال نو در چین جشنی باستانی است که با عنوان جشن بهار نیز شناخته میشود. معمولا سال نو چینی از روز 23 ماه قمری 12 تقویم چینی شروع میشود. این جشن شاد و با شکوه حدود 23 روز به طول انجامیده و در روز 15 ام از ماه قمری نخست در سال بعدی از سالنامه چینی به اتمام می رسد. از مهمترین برنامه های انجام شده در این جشن می توان به آتش بازی و ترقه بازی، رقص اژدها، آذین بندی در و دیوار و خیابان های شهر با کاغذهای قرمز و نیز تزئین خیابان ها با فانوس های چینی، شام شب عید، اهدا کادوها و کارت پستال های قرمز اشاره کرد. مجموعه سفیران سفر آماده ارائه مشاوره های حرفه ای درباب شرایط اخذ ویزای چین می باشد.
شرایط برگزاری سال نو در چین
سال نو چینی یکی از مهمترین تعطیلات سنتی در کشور چین محسوب می شود. در حقیقت، سال نو در چین مصادف با بهمن ماه در تقویم ایرانی است. چراکه چینی ها از یک سالنامه شمسی- قمری برای تعیین روزها، ماه ها و سال ها بهره می برند. سال جدید چینی درست با پیدایش ماه در روزهای اول سال شروع می شود و از همین جهت بدان سال نو قمری هم می گویند. جشن سال نو در چین مجموعا 15 روز بوده و نهایتا هم با جشن فانوس به اتمام می رسد. جالب است بدانید که جشن سال جدید 2021 در چین روز جمعه 24 بهمن برگزار شد و در روز سه شنبه 12 بهمن 2022 برگزار می گردد. همان طوریکه در تصویر زیر هم مشخص است، سال جدید چینی بنا به سالنامه قمری چین سال ببر می باشد:
نکته بامزه درباره جشن سال نو در چین این است که مردمان چین در دو روز اول سال نو اعتقادی به خانه تکانی ندارند. چراکه معتقدند که با خانه تکانی و جارو کردن خانه ممکن است آنها باعث زدودن شانس های خوبی شود که توسط خرده ریزه های آتش بازی، کاغذهای قرمز و دیگر نشانه های جشن بر روی کف خانه مانده است. چراکه از مهمترین برنامه های جشن سال نو در چین آتش بازی ها و ترقه بازی هایی است که در سراسر چین انجام می شود.
برنامه های جشن سال نو در چین
همان طوری که گفته شد، جشن سال نو در چین یک جشن باستانی است و همه ساله نیز بر شهرت جهانی آن افزوده می شود و علاوه بر مردم چین گردشگرانی از سراسر جهان برای دیدن زیبایی های این جشن روانه کشور چین می شوند. در جشن مذکور، فعالیت ها و برنامه های مختلف و مفرح زیادی برگزار می شود که انجام 4 برنامه یا فعالیت برای خود چینی ها بسیار مهم است:
این 4 فعالیت به عنوان فعالیت های سنتی مردمان چین محسوب شده و چینی ها نیز تلاش می کنند تا همه ساله در ایام سال نو این فعالیت ها را به صورت همه جانبه و سراسری برگزار کنند. معمولا آذین بندی خیابانها با کاغذهای قرمز تبریک سال نو و نیز فانوس های چینی یک ماه قبل از آمدن سال نو بر روی ساختمانها و خیابانها آویخته می شود. مسلما دیدن خانه ها، بانک ها، شرکت ها و خیابان های مملو از فانوس های چینی یک تجربه جالبی است.
نمی توان در جشن سال نو در چین بود ولی شام شب عید را کنار خانواده نخورد. سال نو زمانی است که معمولا انتظار می رود که چینی ها برای جشن سال جدید در خانه پیش خانواده خود باشند. پس از شام نیز خانواده ها معمولا با همدیگر پای برنامه تلوزیونی جشن بهار گالا می نشینند و همزمان با sms نیز به همدیگر پیام تبریک می دهند. آتش بازی و ترقه بازی نیز جز لاینفک جشن سال نو در چین است که از همان دقایق اول سال نو شروع می شود. دست آخر نیز چینی ها به همدیگر کادو یا هدیه سال نو اهدا می کنند که اغلب به صورت نامه های قرمز رنگ بوده که معتقدند این نامه های قرمز رنگ برای عزیزانشان شانس آور است.
هنرهای نمایشی جشن سال نو چینی
در واقع جشن سال نو چینی فقط به انجام 4 فعالیت آذین بندی، خوردن شام شب عید، ترقه بازی و یا اهدای نامه قرمز ختم نمی شود و هنرهای نمایشی سنتی چین نیز زینت بخش اغلب جشن های سال نو چینی است. در بسیاری از شهرهای چینی، از روز اول سال نو می توان نمایش های سنتی را مشاهده کرد. نمایش هایی مثل رقص های اژدها، رقص های شیر، نمایش های امپراطوری مثل ازدواج امپراطور و غیره که شاید این موارد را حتی در سکانس های فیلم سینمایی هم دیده باشید. باید بدانید که رنگ قرمز برای چینی ها بسیار مهم است و چینی ها اعتقاد دارند که قرمز رنگ خاصی است و در اغلب تزئینات جشن سال نو در چین به کار گرفته می شود. پس دیدن اژدهای قرمز در شهرهای چینی در این وقت از سال خیلی هم عجیب نیست.
نحوه برگزاری جشن سال نو در چین
در ایام جشن سال نو چینی اغلب فروشگاه ها و موسسات دولتی به مدت 7 روز تعطیل هستند ولی با این حال برخی از مشاغل و حرفه ها نیز برای خدمات رسانی باز هستند. کلا نحوه برگزاری این جشن شاد در چین به این صورت است که در 23ام تا 29 ام از 12 ام ماه قمری، چینی ها با خانه تکانی و انجام خرید سال جدید به پیشواز سال نو می روند. اما از 30 ام 12 ام ماه قمری خانواده های چینی دورهم غذای شب عیدشان را می خورند. تا اینکه در روز اول سال جدید اقدام به آتش بازی و ترقه بازی و اهدای هدایا به همدیگر می کنند و نهایتا در روز 15 ام از سال جدید جشنواره فانوس ها را برگزار کرده و به این ترتیب جشن سال جدید را به اتمام می رسانند.
اما نکته آخر درباب دانستنی های پیرامون این جشن در بین چینی ها، غذای شب عید چینی است که نماد شانس چینی هاست و معمولا در شب عید خورده می شود. این غذای چینی هم معمولا از برنج و سبزیجات و نیز کیک برنجی تشکیل می شود. اگر شما نیز مشتاق مسافرت به چین بوده و اطلاعی درباب نحوه اخذ ویزای توریستی ندارید، توصیه می شود که در این مسیر حتما از کارشناسان خبره ما در مجموعه سفیران سفر بهره مند شوید.