جهانگردی

بزرگراه پامیر تاجیکستان

بزرگراه پامیر تاجیکستان

اگر مایل به یک سفر ماجراجویانه و پر مخاطره در کشور تاجیکستان هستید پس حتما رانندگی در بزرگراه پامیر تاجیکستان یا بزرگراه M41 را تجربه کنید. بزرگی که نامش را از کوهستان پامیر گرفته است. بزرگراهی به طول تقریبی 1200 کیلومتر که از کشورهای افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان عبور می کند. در واقع از میان دامنه های کوهستان پامیر با ارتفاع 7649 متری عبور می کند. به همین دلیل نیز این بزرگراه به عنوان دومین بزرگراه مرتفع جهان نیز شناخته می شود.

بزرگراهی صعب العبور که به مدت چند صد سال به عنوان یک راه ارتباطی کاربردی و بسیار مهم محسوب می شد و حالا این بزرگراه به یکی از مسیرهای سفر ماجراجویانه برای گردشگران و جهانگردان خارجی بدل شده است. فقط قبل از شروع سفر در این بزرگراه بایستی بدانید که سفر در این بزرگراه حدود 7 تا 10 روز طول می کشد و به منظور انجام این سفر نیز نیازمند ویزای تاجیکستان به علاوه مجوز GBAO هستید. پس اگر علاقه مند دریافت اطلاعات بیشتری در خصوص بزرگراه پامیر هستید در ادامه همین مطالب نیز با ما در سایت سفیران سفر همراه باشید.

درباره کوهستان پامیر؛ بام دنیا چه می دانید؟

کوهستان پامیر Pamir Mountains رشته کوهی بین آسیای مرکزی و کشور پاکستان است. این کوهستان درست در نقطه تلاقی کوه های معروف دیگر یعنی تیان شان، کاراکورام، کونلون، هندوکش و هیمالیا قرار دارد. کوه هایی که در زمره بلندترین کوه های جهان نیز محسوب می شوند. اما ارتفاع خود کوه پامیر در حدود 7649 متر می باشد و بلندترین قله آن نیز کونگور تاق می باشد. با اینکه این کوهستان دارای نواحی مشترکی بین کشورهای مختلف آسیای میانه است ولی بیشترین بخش از این کوهستان در استان گورنو- بدخشان تاجیکستان واقع شده است. کوهستانی که علاوه بر داشتن انواع جاذبه های طبیعی و چشم اندازهای بکر همچنین به خاطر بزرگراه پامیر نیز در بین گردشگران معروف است.

درباره کوهستان پامیر؛ بام دنیا

بزرگراه پامیر؛ دومین بزرگراه مرتفع جهان

بزرگراه پامیر یا Pamir Highway که گاها با عنوان بزرگراه M41 نیز شناخته می شود که پس از بزرگراه کاراکوروم به عنوان دومین بزرگراه مرتفع جهان شناخته می شود. این بزرگراه از کل منطقه پامیر تاجیکستان عبور می کند و از اوش به خوروق و از آنجا نیز به دوشنبه منتهی می شود. از همین جاده نیز شما می توانید به چین نگاه کنید و یا به داخل پاکستان سری زذه و در مسیرتان نیز با روستاییان افغانستان نیز گپ و گفتگو کنید.

دومین بزرگراه مرتفع جهان

بزرگراهی به طول 1250 کیلومتر با چشم اندازهای بسیار زیبا، حیات وحش بکر و انواع رودخانه ها و دریاچه های بزرگ و کوچک که طبیعت گردان را غرق دیدن این جاذبه ها می کند. همان طوری که در تصویر پایین هم مشاهده می شود، این بزرگراه از قلعه خومب در تاجیکستان شروع شده و پس از عبور از افغانستان و پاکستان نیز نهایتا به اوش در قرقیزستان ختم می شود:

بزرگراه پامیر؛ دومین بزرگراه مرتفع جهان

بزرگراه پامیر تاجیکستان از شروع تا پایان

همان طوری که در مطالب فوق نیز گفته شد، بزرگراه پامیر تاجیکستان از تاجیکستان شروع شده و تا قرقیزستان ادامه می یابد. امروزه این مسیر بخشی از بزرگراه M41 محسوب می شود که از ترمیز شروع شده و در کارا بالتا در غرب بیشکک قرقیزستان قرار دارد. مسیری که از طریق ترمیز قبل از پیچیدن به شرق به سمت شمال می رود و سپس در مسیر شرقی تا دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) و تا خوروق ادامه یافته و از رودخانه های کافیرنیگان، واخش و بارتانگ رد می شود. از اینجا نیز به حدود 310 کیلومتری سمت شرق تا مورقاب ادامه می یابد و سپس این بزرگراه قبل از وارد شدن به قرقیزستان (اوش) از گذرگاه آک بایتال به ارتفاع 4655 متری عبور می کند.

بزرگراه پامیر تاجیکستان از شروع تا پایان

تاریخچه احداث بزرگراه پامیر تاجیکستان

بخشی از بزرگراه پامیر تاجیکستان در اواخر قرن 19- ام ساخته شد اما بخش زیادی از این بزرگراه در دهه 1930 میلادی توسط دولت اتحاد شوروی ساخته شد. جالب است بدانید که در دهه 2000 این بزرگراه به چین و بزرگراه کاراکورام متصل شد. بزرگراهی که در ادامه به عنوان بزرگراه M-41 شناخته شد که طولش از تاجیکستان تا قرقیزستان را شامل می شود و با ارتفاع حدود 4655 متری به عنوان دومین بزرگراه بین المللی مرتفع در جهان شناخته می شود. بخش بین دوشنبه و موقراب دارای مسیر اروپایی شماره E 008 و بخش بین ساری تاش و اوش قرقیزستان دارای مسیر اروپایی شماره E 007 می باشد.

تاریخچه احداث بزرگراه پامیر تاجیکستان

شرایط آب و هوایی بزرگراه پامیر تاجیکستان

یکی از موارد مهمی که در سفر در بزرگراه پامیر بایستی بدان توجه کرد، شرایط اقلیمی حاکم بر این منطقه است. با اینکه کوهستان پامیر در هر چهار فصل دارای جلوه ها و زیبایی های خاص خود می باشد. اما این را هم بایستی بدانید که پامیر یک منطقه کوهستانی است و شرایط خاص خود را داراد. از همین رو گردشگرانی که قصد سفر در بزرگراه پامیر را دارند بایستی با لوازم و تجهیزات کامل گام در این مسیر بگذارند. با این حال بهترین زمان برای سفر در این بزرگراه فصل تابستان می باشد که از ماه می تا سپتامبر ادامه یافته و آب و هوای پامیر در این فصل گرم و خشک است.

شرایط آب و هوایی بزرگراه پامیر تاجیکستان

شرایط رانندگی در بزرگراه پامیر تاجیکستان

به هر صورت بزرگراه پامیر جاده ای به طول 1252 کیلومتر است که از کوهستان پامیر با گذر از افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان عبور می کند. مسیری که به طور استاندارد 7 الی 10 روز طول می کشد. اما شاید این سوال برایتان مطرح شود که برای رانندگی و عبور از این بزرگراه چه مدارکی لازم است؟ طبق مقررات کشور تاجیکستان، برای سفر در بزرگراه پامیر شما نیازمند مجوز GBAO و ویزای توریستی تاجیکستان هستید. بنابراین شما عزیزان برای کسب اطلاعات تکمیلی و مشاوره های حرفه ای در باب شرایط و مدارک ضروری برای اخذ ویزای توریستی تاجیکستان می توانید با کارشناسان و مشاوران ما در مجموعه سفیران سروش سعادت در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *