اخبار گردشگری

اقامتگاه بوم گردی

اقامتگاه بوم گردی

هدف از توسعه اقامتگاه بوم گردی در واقع کمک به حفظ و اعتلای فرهنگ های ناب محلی و آداب و سنن بومی هر منطقه محسوب می شود که این امر با تاکید بر استانداردها و ضوابط زیست محیطی و معماری سنتی همان منطقه می باشد. اخیرا صنعت گردشگری در کشورمان نیز در این زمینه دچار تحول شده و اقامتگاه های بوم گردی زیادی در اقصی نقاط کشورمان تاسیس شده که هم حربه ای برای شناساندن مناطق و جاذبه های مختلف کشور و هم روشی برای درآمدزایی برای مردمان محلی هر منطقه نیز محسوب می شود. در این میان بیشترین تاکید در تعریف این نوع اقامتگاه بر روی ضرورت رعایت اصول و استانداردها و تطبیق با این استانداردها مخصوصا در حوزه زیست محیطی و معماری و از سوی دیگر تعامل با مردم محلی و گردشگران با ارائه خدمات اقامتی با کیفیت می باشد. گروه کارشناسان مجموعه سفیران سفر در مقاله حاضر نیز ضمن آشناسازی شما سروران گرامی با ویژگی های اقامتگاه های بوم گردی همچنین به معرفی برخی از معروفترین آنها نیز می پردازد.

تعریف اقامتگاه بوم گردی

صنعت گردشگری در ایران صنعتی با سابقه و پیشرو محسوب شده که همواره در حال توسعه گستره خود و نیز تولید ثروت برای کشور می باشد. فلذا برنامه ریزی برای ارتقاء جایگاه این صنعت پرسود و درآمدزا مخصوصا بعد از شیوع بیماری کرونا بایستی در سرلوحه کار مسئولان امر قرار گیرد. یکی از زمینه های جذاب برای توسعه صنعت گردشگری و شناساندن درست فرهنگ و آداب و سنن بومی کشورمان با استفاده از پتانسیل اقامتگاه بوم گردی است. اما اقامتگاه بوم گردی چیست؟ در واقع بهترین تعریف برای شناختن ویژگی های اقامتگاه بوم گردی، تعریف خود سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری است که این اقامتگاه ها را به این صورت تعریف می کند:

تعریف اقامتگاه بوم گردی

با توجه به تعریف فوق، اکنون می توان به ایبن نکته ظریف نیز پی برد که محورهای مورد تمرکز در توسعه ساخت اقامتگاه بوم گردی در ایران عبارتند از:

  • تهیه اقامتگاه توریستی با بهترین کیفیت و ارائه امکانات برتر
  • انطباق با استانداردهای زیست محیطی در سطح عالی
  • انطباق با شاخص های معماری بومی منطقه در سطح عالی
  • سازگاری حداکثری با طبیعت، اقلیم و بافت تاریخی منطقه
  • ارتقاء تعامل مثبت بین مردم بومی و گردشگران

چرا اقامت در اقامتگاه بوم گردی

چرا اقامت در اقامتگاه بوم گردی؟

اقامتگاه های بوم گردی در واقع اقامتگاه هایی تهیه شده توسط خود مردم محلی البته با سبک و سیاق فرهنگی و بومی خود می باشد. در واقع در ساخت این نوع اقامتگاه ها نه از سرمایه هنگفتی استفاده شده و نه از طراحی ها و پروژه های معماری مدرن بلکه هر چه هست برگرفته از طبیعت و سازگار با استانداردها و قوانن محیطی زیستی و همچنین انطباق با معماری سنتی و بافت تاریخی آن منطقه می باشد. فلذا اقامت گردشگران در این نوع اقامتگاه ها بهترین فرصت پیش آمده برای مردم همان منطقه جهت شناساندن فرهنگ اصیل و بومی، تبلیغ عملی جاذبه های گردشگری طبیعی و فرهنگی منطقه و نیز کسب درآمد برای مردم محلی است. از طرف دیگر، گردشگران نیز از این طریق می توانند همزمان با گردش و سیر و سیاحت انواع مناطق و جاذبه های توریستی موجود در آن منطقه همچنین با اقامت در این نوع اقامتگاه ها فرهنگ بومی و محلی ایرانیان را از نزدیک حس کنند.

بیشترین اقامتگاه بوم گردی در ایران

بیشترین اقامتگاه بوم گردی در ایران

کشورمان ایران کشوری با فرهنگ ها و سنن مختلف بوده و ایده آل برای گردشگرانی است که خواستار آشنایی با فرهنگ های مختلف هستند. همین امر نیز سبب آن شده که توجهات به توسعه اقامتگاه بوم گردی در نقاط مختلف ایران افزایش یابد.در واقع اقامتگاه بوم گردی فرصت و بهانه مناسبی است که تا افراد ضمن گردشگری و دیدن انواع جاذبه های محلی همچنین با آشنایی با مظاهر فرهنگی هر خطه از ایران، به حس زندگی ایرانی نیز دست یابند. بر اساس گزارشات موثق در ایران بیش از 1500 اقامتگاه بوم گردی وجود دارد و در این میان، بیشترین اقامتگاههای بوم گردی کشورمان متعلق به استان های شمالی و مرکزی است. در این میان نیز استان یزد بیشترین اقامتگاههای بوم گردی کشور را به خود اختصاص داده است چرا که یزد شهری تاریخی و اولین شهر ایرانی ثبت شده در لیست میراث جهانی یونسکو (UNESCO) می باشد.

اغلب اقامتگاه های بوم گردی یزد نیز همان خانه ها و ابنیه های سنتی با پیشینه تاریخی خاص خود هستند که معمولا هم از مصالح بومی مثل خشت یا کاهگل ساخته شده اند. این اقامتگاه ها به علت حفظ اصالت معماری بومی و القای حس نوستولوژیک فاقد بعضی از امکانات و تسهیلات رفاهی و آسایشی مثل تخت، حمام، سرویس بهداشتی و غیره هستند. پس می توان این اقامتگاه ها را پیشنهادی برای ساده زیستان فرض کرد که علاقه آنها فقط و فقط حس تجربه زندگی ایرانیان قدیم با همان فرهنگ و در همان محیط سنتی است. معمولا این اقامتگاه ها در یزد از دو قسمت مجزا زیر ساخته شده اند:

قسمت های مختلف اقامتگاه های بوم گردی

درجه بندی انواع اقامتگاه بوم گردی

اخذ مجوز و یا ساخت یک اقامتگاه بوم گردی جدید در هر جایی از ایران تحت نظر سازمان میراث فرهنگی انجام می شود. چراکه اصولا دست اندرکار و متولی صنعت گردشگری کشورمان همین سازمان می باشد. اما همان طوری که در مطالب بالا هم گفته شد، اقامتگاههای بوم گردی متعددی در جای جای کشورمان وجود دارد که از محبوب ترین و پرطرفدارترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اقامتگاه کلبه سوتراش در عباس آباد
  • اقامتگاه وارش در شهر رشت
  • اقامتگاه فلاحتی در کاشان
  • اقامتگاه خانه دوست در قشم
  • اقامتگاه انار در شهر عقدا یزد

اما معمولا معیار درجه بندی این اقامتگاه ها بر اساس فاکتور امکانات رفاهی و آسایشی است که به مراجعین خود ارائه میدهند. امکاناتی از قبیل:

  • پذیرایی
  • اتاق خواب
  • سرویس بهداشتی
  • حمام
  • سرویس آشپزخانه و غیره

نوع دیگر درجه بندی اقامتگاه ها نیز بر اساس فاکتور متغیر قیمت اقامت شبانه است. هموطنان زیادی هستند که مایل به سفر و بازدید از جاذبه های گردشگری سراسر جهان هستند اما اطلاع دقیقی درباب شرایط سفر یا اخذ ویزای مسافرتی مثل ویزای شنگن اروپا یا ویزای توریستی استرالیا، کانادا، آمریکا و غیره ندارند. پس برای دریافت مشاوره و کسب پاسخ برای سوالات تخصصی خود در اینباره حتما با ما در مجموعه سفیران سفر درارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *