ارمنستان

میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

میدان جمهوری ایروان در ارمنستان یکی از جاذبه های گردشگری بزرگ و پربازدید در کشور ارمنستان می باشد که خود ارمنی ها بدان هراپاراک می گویند. این میدان در واقع میدان مرکزی شهر ایروان محسوب می شود و شامل دو بخش میدان بیضوی و یک بخش ذوزنقه ای شکل می باشد که شامل استخری با فواره های موسیقی است. در اطراف این میدان 5 ساختمان بزرگ وجود دارد که با مصالح محلی به رنگ صورتی و زرد در قالب سبک نئوکلاسیک ساخته شده است. این ساختمان ها عبارتند از:

  • کاخ دولت
  • موزه تاریخ
  • گالری ملی
  • هتل ماریوت ارمنستان
  • ساختمان ارتباطات و اتحادیه های تجاری

نام قبلی این میدان، میدان لنین بوده و در سال 1924 توسط الکساندر تامانیان طراحی شد اما ساخت و تکمیل 5 سازه اطراف میدان تا سال 1977 میلادی طول کشید. تیم کارشناسان مجموعه سفیران سفر در ادامه همین مقاله به تشریح جزئیاتی درباب همین جاذبه توریستی کشور ارمنستان می پردازیم.

تاریخچه درباب میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

کلا میدان جمهوری پیش از دوره حاکمیت شوروی در ارمنستان توسط بوریس محرابیان در طرح شهری ایروان 11-1906 طراحی و ساخته شد. اما میدان جمهوری کنونی توسط آلکساندر تامانیان در قالب طرح جامع ایروان 1924 طراحی شده است. ساخت این میدان در سال 1926 شروع شد یعنی زمانی که ساخت کاخ دولت هم شروع شده بود. میدان مذکور تا دهه 1950 توسعه یافت زمانی که مابقی 5 ساختمان هم ساخته شده و نهایتا ساخت آنها در سال 1977 به اتمام رسید. این میدان به یاد رهبر شوروی (ولادمیر لنین) با عنوان میدان لنین معروف شد و در سال 1940 نیز مجسمه لنین در میدان نصب شذ اما در سال 1991 قبل از استقلال ارمنستان مجسمه لنین از این میدان برداشته شد. نمایی زیبا از میدان جمهوری ایروان در ارمنستان را در زیر مشاهده می کنید:

نمایی زیبا از میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

ساختمان های مجاور میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

همان طوری که در مطالب فوق هم بیان شد، شامل دو بخش میدان بیضوی و یک بخش ذوزنقه ای شکل می باشد که شامل استخری با فواره های موسیقی است. اگر خوب به میدان توجه کنید، دورها دور این میدان را با 5 ساختمان بزرگ و معروف مشاهده خواهید کرد. این ساختمان ها هر یک سمبولی از شهر ایروان محسوب شده و عبارتند از:

ساختمان دولت: ساختمانی که محل استقرار دولت ارمنستان بوده و در قدیم نیز میزبان کمیساریای خلق بوده است. بخش شمالی- غربی این بنا در سالهای 1926-1929 توسط آلکساندر تامانیان و مابقی بخش های آن هم در سال 1941- 1938 توسط گئورگ تامانیان و فرزندش طراحی شده است:

ساختمان دولت مجاور میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

ساختمان موزه ها: این ساختمان از موزه تاریخ ارمنستانذو گالری ملی ارمنستان میزبانی کرده و ساخت آن در دهه 1950 همراه با ساختمان گالری ملی در 1977 شروع شد. این ساختمان توسط مارک جورجین و ادوارد ساراپیان طراحی شده است:

ساختمان موزه ها مجاور میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

هتل ماریوت ارمنستان: این هتل بر طبق طرح مارک جورجین و ادوارد ساراپیان ساخته شد. این هتل مجلل دارای 380 اتاق بوده و در طول دوره شوروی سابق با عنوان هتل ارمنستان شناخته می شد:

هتل ماریوت مجاور میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

کاخ دولت: ساختمانی که توسط سامول صفریان، زافائل اسرائیلیان و غیره طراحی و در سال 1955 تکمیل شد. این ساختمان قبلا محل وزارت امور خارجه ارمنستان بوده و از سال 2013 نیز دولت ارمنستان آن را به مبلغ 51$ میلیون دلار بهشرکتی متعلق به یک تاجر آرژانتینی فروخت:

کاخ دولت مجاور میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

ساختمان ارتباطات و اتحادیه های تجاری: ساختمانی که با طراحی مارک جورجین و ادوارد ساراپیان به سال 1933- 1956 ساخته شد:

ساختمان ارتباطات مجاور میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

جاذبه های اطراف میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

میدان جمهوری یا Republic Square در مرکز شهر نزدیک خیابان آبوویان و امیریان قرار دارد. شما در هر نقطه از شهر ایروان که هستید با استفاده از اتوبوس، مینی بوس و یا قطار شهری می توانید خودتان را به این میدان رسانده و در ایستگاه میدان جمهوری پیاده شوید. اما از مهمترین جاذبه های دیدنی این میدان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مجسمه لنین: این مجسمه 7 متری میراث عصر شوروی بوده و توسط سرگی مرکوروف ساخته شده و در 24 نوامبر سال 1940 نیز در این میدان نصب شد. مجسمه ای که درست روبه روی گالری ملی قرار داشت و در آن زمان ادعا می شد که قطعه شاهکاری از هنر مجسمه سازی است. اما در 28 مارس سال 1991 شورای شهر ایروان به برداشتن این مجسمه از میدان جمهوری ایروان در ارمنستان رای داد.
  • فواره موزیکال: فواره های موزیکال این میدان توسط شرکت فرانسوی Aquatique Show International با هزینه نزدیک به 1.4 € میلیون یورو بازسازی شد.
  • درخت کریسمس: جالب است بدانید که درخت کریسمس هر ساله در ماه دسامبر در میدان جمهوری ایروان نصب می شود.
  • فواره نوشیدنی: پولپولاک یا فواره نوشیدنی نزدیک ساختمان های موزه بوده و شامل 7 فواره بوده و از همین رو به آن یوت آغ بیور یا هفت چشمه نیز گفته می شود. این فواره نیز در سال 1965 نصب شده و در سال 2010 بازسازی شد.

جاذبه های اطراف میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

رویدادهای مهم در میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

اما تمام جاذبه های میدان جمهوری ایروان در ارمنستان به بناها و یادمان های اطراف آن نمی باشد بلکه در ایام خاصی از سال رویدادهای مهمی مثل فستیوال ها و جشن های ملی نیز در این میدان برگزار می شود. از آنجمله می توان به موارد مهم زیر اشاره نمود:

  • پارادس: در طی حاکمیت شوروی سابق، پارادس های نظامی در میدان جمهوری ایروان در 1 ملی (روز جهانی کارگر)، 9 می (روز پیروزی) و 7 نوامبر (روز انقلاب اکتبر) برگزار می شد. لازم به ذکر است که آخرین پارادس های برگزار شده در این میدان به سال 1988 برمی گردد.
  • جشن کریسمس: این جشن با نصب درخت بزرگ کریسمس، چراغانی و آتش بازی در میدان جمهوری ایروان ارمنستان در دسامبر هر سال به جز سال 2020 بخاطر بزرگداشت سربازان ارمنی کشته شده در جنگ قره باغ برگزار می شود.
  • کنسرت ها: از جمله این کنسرت های موسیقی زنده می توان به کنسرت چارلز آزناوور در 30 سپتامبر سال 2006، کنسرت گروه راک ارمنی- آمریکایی سیستم آف ا داون در 23 آوریل 2015 و کنسرت هنرمند هیپ هاپ روسی تیماتی و غیره اشاره کرد.

رویدادهای مهم در میدان جمهوری ایروان در ارمنستان

سفر به ارمنستان فقط با پاسپورت ایران!!!

ارمنستان Armenia کشوری در منطقه قفقاز (اورآسیا) است که با کشورهای ایران در جنوب، آذربایجان در شرق، روسیه در شمال، گرجستان در شمال غربی و ترکیه در غرب همسایه است. همان طوری که مستحضر هستید پایتخت ارمنستان ایروان یا به قول خود ارمنی ها یروان می باشد و 98.1% از گروه های قومی این کشور را ارمنی ها تشکیل می دهند و مذهب و زبان غالب آنها نیز ارمنی است. این کشور از دیرباز به عنوان یک مقصد توریستی جذابی برای ایرانیان محسوب می شود. از معروفترین جاذبه های این کشور می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

کلیسای جامع سنت جورجی، دریاچه پارز و کلیسای سنت هریپسیم

کلیسای جامع سنت جورجی، دریاچه پارز و کلیسای سنت هریپسیم

صومعه کچاریس، مسجد آبی و صومعه هوف هاناوانک

صومعه کچاریس، مسجد آبی و صومعه هوف هاناوانک

استپاناوان دندروپارک، پارک یل اکستریم و موزه کمیتاس

استپاناوان دندروپارک، پارک یل اکستریم و موزه کمیتاس

تفرجگاه اسکی تزاق کادزور، باغ وحش ایروان و کلیسای زوراور سورپ آستواساتسین

تفرجگاه اسکی تزاق کادزور، باغ وحش ایروان و کلیسای زوراور سورپ آستواساتسین

هموطنان عزیز در جریان باشند که برای سفر به ارمنستان و گشت و گذار توریستی در این کشور آنها نیازی به اخذ ویزای توریستی ارمنستان ندارند. چراکه دولت های ایران و ارمنستان باهمدیگر دارای قرارداد لغو روادید بوده و از همین رو اتباع ایرانی فقط با ارائه پاسپورت معتبر حق ورود و اقامت حداکثر 90 روزه را در ارمنستان دارند. پس جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون زندگی در ارمنستان و یا هزینه های تحصیل و زندگی در ارمنستان 2023 با ما در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *