افغانستان

منار علم و جهل افغانستان

منار علم و جهل افغانستان

منار علم و جهل افغانستان از جمله بناهای تاریخی و دیدنی این کشور می باشد. این منار نزدیک باغ وحش کابل بوده است و در عصر پادشاهی امان الله خان به سال 1929 تا 1919 ساخته شده است. منار مذکور با قدمت تاریخی صد ساله در دامنه کوه شیر دروازه قرار دارد. این بنا به یاد سربازان از جان گذشته ای ساخته شده است که در نبرد بر علیه افرادی که قصد براندازی دولت وقت را داشتند، شهیده شدند. این نبرد جنگ بر علیه مخالفان دولت امان الله خان به رهبری ملای لنگ و دیگر سران شورشی به سال 1924 می باشد.

کابل به عنوان پایتخت افغانستان شهری تاریخی و مملو از آثار و ابنیه فراوانی است که هر یک یادگاری از دوران گذشته این کشور می باشد. از جمله معروفترین جاذبه های تاریخی کابل افغانستان شامل آرامگاه تیمورشاه، آرامگاه امیر عبدالرحمن خان، بالا حصار کابل، قصر چهل ستون، منار علم و جهل، منار عبدالوکیل، قصر دارالامان و غیره می باشد. هموطنان محترم برای کسب اطلاعات تکمیلی درباب شرایط ویزای توریستی افغانستان یا هزینه اقامت در این کشور نیز می توانند با ما در مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشند.

تاریخچه ساخت منار علم و جهل افغانستان

این بنای یادبود که تصویری از آن را در زیر هم مشاهده می کنید در نزدیکی پل آرتل، تپه توپ و دامنه کوهی به نام کوه شیر دروازه در منطقه دهمزنگ (غرب شهر کابل) ساخته شده است. منار علم و جهل از جنس سنگ مرمر ساخته شده و ارتفاع آن نیز حدود 7 متر می باشد. در حقیقت این منار جزئی از مستندات تاریخی افغانستان می باشد و شرحی از جنگ پکتیا بوده و بر روی آن اسامی کلیه سربازان فداکار و نیز سران قومی و قبیله ای افغانستان که در دفاع از حکومت امان الله خان سینه خود را سپر کردند، حک شده است:

منار علم و جهل از جنس سنگ مرمر

در واقع امان الله خان کسی است که بعد از کسب استقلال کشور افغانستان از استعمار انگلستان دست به اصلاحات بنیادین در این کشور زد اما این اصلاحات به مذاق برخی از افراد در داخل افغانستان خوش نیامد و در مقابل دولت امانی گردنکشی کردند. این شورش توسط شخصی به نام ملا عبدالله معروف به ملای لنگ با همدستی ملاهای دیگر از جنوب شرق کشور و نیز با حمایت کامل انگلستان در سال 1924 شروع شد. نهایتا شورش مذکور با فداکاری سربازان دولت مرکزی در ولایت های پکتیا و خواست سرکوب شده و ملا عبداله و ملا عبدالرشید به همراه 25 نفر از سران شورشی نیز دستگیر و به سال 1925 محکوم به مرگ شدند. دولت امان الله خان نیز به منظور پاسداشت این فداکاری سربازان افغانی بنای یادبودی بنام منار علم و جهل افغانستان را در کنار کوه شیر دروازه احداث کرد. متن روی منار علم و جهل افغانستان را در زیر مشاهده می کنید:

متن روی منار علم و جهل افغانستان

جاذبه های دیدنی منار علم و جهل افغانستان

علاوه بر تاریخچه گیرا و شنیدنی منار علم و جهل افغانستان، این منار یک نوع جاذبه توریستی و تاریخی شهر کابل نیز محسوب می شود. جاذبه ای که نهایت دقت در طراحی و ساخت آن اعمال شده و در ساخت آن نیز از سنگ مرمر و دیگر سنگ های ظریف و زیبا استفاده شده است. جذابیت دیگری که می توان از منار علم و جهل افغانستان سراغ گرفت، خطاطی زیبا و منحصر بفرد این بنا می باشد. واقعیت این است که اکثر بناها و سازه های تاریخی موجود در شهر کابل یادگاری از دوران پس از استقلال می باشد و منار علم و جهل نیز نمونه ای از این بناهاست. اغلب این آثار و ابنیه ها نیز به دست هنرمند شهیر قرن بیستم این کشور یعنی استاد سید محمد داوود الحسینی خطاطی شده است. بنابراین خطاطی سبک نستعلیق مشاهده شده در این بنا نیز متعلق به ایشان می باشد.

جاذبه های دیدنی منار علم و جهل افغانستان

مرمت و بازسازی منار علم و جهل افغانستان

واقعیت این است که در خلال جنگ های داخلی 23 ساله افغانستان کمتر بنای تاریخی باقی مانده که آثاری از زخم این دوران را بر روی تن خود نداشته باشد. منار علم و جهل افغانستان نیز جزء آثاری است که از قبل این جنگ ها خسارات زیادی را متحمل شد. اما این منار زیبا و دیدنی از زمان ساخت آن تا به حال تحت بازسازی های متعددی قرار گرفته است. فلذا در دوره پسا جنگ نیز دولت افغانستان به بازسازی این بنای تاریخی همت گماشته اما هنوز انتقاداتی بر حمایت دولت مرکزی افغانستان از آثار تاریخی این کشور وجود دارد که عمده دلیل آن تمرکز دولت به امور سیاسی و نظامی است تا اینکه بر روی مسائل فرهنگی و اجتماعی باشد.

مرمت و بازسازی منار علم و جهل افغانستان

شرایط سفر ایرانیان به افغانستان

یکی از شروط مهم مسافرت ایرانیان به افغانستان اخذ ویزای مسافرتی یا همان ویزای توریستی این کشور می باشد. این ویزا با چند هدف برای متقاضیان صادر می شود. هدف اول از صدور ویزای مذکور باردید از مراکز گردشگری و توریستی کشور افغانستان و هدف دوم دیدار با اعضای خانواده و یا دوستان و فامیل میباشد. به هر حال در هر دو مورد، هموطنان ایرانی نیازمند دریافت ویزای ورود به افغانستان هستند ویزایی که با مشخصات زیر برای متقاضیان صادر می شود:

شرایط سفر ایرانیان به افغانستان

اما مدارکی که برای درخواست ویزای افغانستان 2023 بایستی به سفارت این کشور ارائه شود، عبارتند از:

مدارک توضیحات
فرم تکمیلی درخواست ویزای توریستی افغانستان در 2 عدد تکمیل شده
1 قطعه عکس به صورت پاسپورتی و استاندارد
پاسپورت ملی معتبر با حداقل 3 ماه اعتبار و 2 صفحه خالی
مدرک اسکان در افغانستان همانند رزرو هتل
نامه همراه جهت توضیح اهداف مسافرتی
بلیط برگشت
رسید واریز هزینه ویزا
دعوت نامه

هموطنان محترمی که قصد سفر به آلمان 2023 را داشته و اطلاع دقیقی درباب شرایط آن ندارند می توانند از طریق مجموعه سفیران سفر اولا ارزیابی درستی از شرایط خود داشته و دوما در ادامه نیز مراحل لازم را همراه با تیم وکلای حرفه ای این موسسه طی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *