شهر باستانی پترا در اردن شهری به غایت دیدنی و جذاب که شهرت آن جهانی شده و سالیانه میلیون ها گردشگر خارجی برای دیدن آن به اردن سفر می کنند. عمده شهرت این شهر باستانی نیز به خاطر معماری سنگی و نیز سیستم جوی آب آن می باشد. پترا همچنین به خاطر رنگ قرمز سنگهایش به شهر رز قرمز معروف است. لازم به ذکر است که این شهر دیدنی از سال 1985 در لیست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است و همین امر نیز نشانگر اهمیت فرهنگی این شهر می باشد اما از همه مهمتر اینکه پترا در سال 2007 به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان نامگذاری شد.
این شهر باستانی توسط نباتیان و احتمالا در قرن 5 پیش از میلاد ساخته شده است. در ادامه این شهر تاریخی به دست رومیان افتاد و پس از زلزله سال 363 بخش عمده ای از شهر از بین رفت تا اینکه در دوره اسلامی کلا این شهر متروکه شد. پترا تا زمان بازکشف آن در سال 1812 توسط جان لودویک بورهارت ناشناخته باقی مانده بود. کارشناسان و مشاورین زبده مجموعه سفیران سفر آماده مشاوره و ارائه اطلاعات تکمیلی درباب شرایط مسافرت به اردن 2023 نیز هستند.
تاریخچه شهر باستانی پترا در اردن
شهر باستانی پترا در اردن Petra شهری تاریخی در جنوب این کشور می باشد. این شهر شگفت انگیز به کوه جبل المدباح نزدیک است. به استناد گزارشات تاریخی موثق شهر پترا توسط نباتیان ساخته شده و تاریخ احداث آن نیز به قرن 5 پیش از میلاد می رسد. در واقع نباتیان جزء اعراب بادیه نشین بودند که در پترا در مجاورت مسیرهای تجاری سکنی گزیده بودند. آنها پس از دادوستدهای فراوان به ثروت هنگفتی دست یافته و پترا را به کانون ثروت خود تبدیل کردند. نباتیان بر خلاف دشمنانشان عادت داشتند تا در بیابان ها زندگی کنند و به همین دلیل در دفع حملات دشمن مهارت داشتند بعلاوه اینکه آنها در بهره برداری از آب، کشاورزی و کنده کاری سنگ هم تخصص داشتند. شکوه پترا را در قالب تصویر زیر مشاهده می کنید:
پترا در قرن یکم میلادی همزمان با ساخت بنای معروف الخزینه در اوج رونق و شکوفایی خود بود و حتی جمعیت آن به 20000 نفر نیز رسید. اگرچه در قرن یکم پادشاهی نباتی به دولت تحت حاکمیت امپراطوری روم تبدیل شد اما در سال 106 میلادی پترا استقلال خود را از دست داد و به دست رومیان سقوط کرد. به مرور اهمیت پترا کاهش یافت چرا که مسیرهای تجارت دریایی ظاهر شد. روند نابودی پترا با زلزله سال 363 میلادی تکمیل شد. تا اینکه در اوایل دوره اسلامی شهر پترا به کل از خاطره ها پاک شد. مجددا با تلاش های کاشفانه جان لودویک بروک هارت این شهر دوباره به جهانیان معرفی شد و حالا در تصویر زیر نمایی از شکوه پترا در شب را مشاهده می کنید:
پترا؛ از عجایب هفتگانه جهان!
شهر باستانی پترا در اردن که در دل صخره های ماسه سنگی قرمز با سنگ تراشی ساخته شده به مدت صدها سال شهر گم شده ای محسوب می شد. این شهر تاریخی درست در دل دره ها و کوه های بیابانی است که در تقسیمات اداری حالا در گوشه جنوب غربی پادشاهی هاشمی اردن قرار دارد. این شهر باستانی بین سال های 400 قبل از میلاد و 106 میلادی به عنوان مرکز تجاری شکوفا و پایتخت امپراطوری نباتی محسوب می شد. بر اساس برآوردهای موجود، فقط در سال 2019 حدود 1135300 گردشگر از این شهر تاریخی دیدن کرده اند. به دلیل همین اهمیت فرهنگی و تاریخی است که شهر باستانی پترا در اردن علاوه بر اینکه از سال 1985 در لیست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسید همچنین در سال 2007 نیز به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان معرفی شد.
معرفی دیدنی های شهر باستانی پترا در اردن
برای دیدن یکی از شگفتی های هفتگانه جهان حتما باید به اردن سفر کنید و در اولین فرصت هم خود را به شهر باستانی پترا در اردن برسانید. اکنون که با تاریخچه و قدمت این شهر آشنا شدید بهتر است با هم به داخل شهر سفری کرده و جاذبه های مختلف پترا را باهم مرور کنیم:
باب السیق و مقبره اوبلیسک: کلمه عربی به معنای دروازه سیق می باشد. در اینجا شما 3 بلوک سنگ بزرگ را می بینید که بناهای یادبود کنده کاری شده از سنگ را دربرگرفته اند، سپس شما وارد مقبره اوبلیسک می شوید که توسط نباتی ها در قرن یکم میلادی ساخته شده است.
الخزنه یا خزانه: معروفترین بخش از شهر باستانی پترا در اردن می باشد که با نمای بسیار زیبا خودنمایی می کند. این بنا حدود 40 متر ارتفاع داشته و با اشکال، نقش و نگارهای سنگی و مجسمه هایی تزئین شده است. برخی از باستان شناسان معتقدند که الخزنه در واقع یک معبد بوده اما برخی دیگر بر این باورند که این مکان محل نگهداری اسناد بوده است.
آمفی تئاتر: این بنای عظیم در داخل کوهی درست در پای جایگاه مرتفع قربانی در اردن کنده کاری و ساخته شده است. این آمفی تئاتر شامل سه ردیف صندلی است که توسط راهروهایی از هم جدا شده اند. برآورد می شود که گنجایش این آمفی تئاتر در آن زمان حدود 4000 تماشاگر باشد.
مقبره اورن: این بنا احتمالا در سال 70 میلادی ساخته شده است. بنایی که با ستوان های سنگی بزرگ و متعددی که دارد بنای شناخته شده و معروفی است.
خیابان ستون دار: این خیابان خلاقیت نباتی ها را در خیابان کشی شهری نشان می دهد. الگویی که بعدا توسط مهندسان رومی در طراحی شهرهای خودشان مورد استفاده قرار گرفت.
خیابان نماها: از دیگر جلوه های معماری اصیل نباتی ها در شهر باستانی پترا می باشد.
صومعه پترا: یکی از بزرگترین بناهای موجود در پترا با ارتفاع 48.3 متر و عرض 47 متر می باشد که به تبعیت از الگوی معماری خزینه ساخته شده است.
تنگه سیق: گذرگاه سنگی بسیار باریکی است که نهایتا به پترا منتهی می شود. این تنگه نیز در زمره بهترین جاذبه های شهر باستانی پترا محسوب می شود.
ویزای توریستی اردن نیز بمانند ویزای شنگن یک نوع اقامت موقت و کوتاه مدت محسوب می شود و از اهم شرایط اخذ آن می توان به داشتن پاسپورت معتبر و سایر مدارک لازم مثل بیمه سفر، گواهی اسکان، گواهی تمکن مالی و غیره اشاره نمود. شما عزیزان همچنین می توانید سوالات خود درباب اخذ ویزای طلایی اروپا و آمریکا ازطریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت را نیز با ما در مجموعه سفیران سفر در میان بگذارید.