افغانستان

آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان یکی از بناهای تاریخی برای جذب گردشگران خارجی به این کشور می باشد. این آرامگاه همچون نگینی در بخش شمالی هرات می درخشد. این آرامگاه در بین مردم محلی با عنوان آرامگاهی در گاذرگاه یا فقط گاذرگاه معروف است و دراقع مزار عارف بزرگ قرن 11 خواجه عبداله انصاری ملقب به پیر هرات می باشد. این آرامگاه دقیقا در روستای گاذرگاه در 3 کیلومتری شمال شرقی هرات قرار دارد. این آرامگاه توسط معمار قوام الدین شیرازی به سال 1425 در ولایت هرات برپا شده است. در ادامه این مقاله کارشناسان ما شما را با جزئیات بیشتری از این جاذبه تاریخی آشنا می کنند.

برای سفر به کشور افغانستان و بازدید از انواع جاذبه های گردشگری این کشور، علاقه مندان نیازمند پاسپورت و ویزای سفر به افغانستان هستند. ویزای مذکور توسط سفارت خانه افغانستان و با اعتبار 3 ماهه صادر میشود و دارندگان آن ویزا هم حداکثر تا یک ماه فرصت خواهند داشت تا در افغانستان مانده و از سفر خود لذت ببرند. شما همراهان گرامی برای اطلاع از شرایط و مدارک اخذ ویزای افغانستان می توانید با مجموعه سفیران سفر در ارتباط باشید.

درباره آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

نگین هرات؛ آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

اگر راهتان به هرات بیفتد حتما سری به آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان بیاندازید. این آرامگاه هم یک جاذبه تاریخی و هم یک مکان مقدسی برای مردم هرات و کل افغانستان محسوب می شود. چراکه عبدالله انصاری هم یک عرف صوفی و هم پیر و محل وثوق مردم هرات بوده است. به همین دلیل نیز خیلی از افراد خواستار دفن ایشان در کنار آرامگاه خواجه عبدالله انصاری بوده اند. حتی به اعتقاد مردم محلی هر کسی که به زیارت آرامگاه خواجه می آمده، گناهان او پاک می شده و به همین دلیل نیز روستای محل دفن خواجه عبدالله گاذرگاه یا رختشوی خانه هم نامیده می شده است. تصویری از این آرامگاه را در زیر مشاهده می کنید:

نگین هرات؛ آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

تاریخچه ساخت آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

همان طوری که گفته شد، آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان در هرات و در روستایی به نام گاذرگاه قرار دارد. این آرامگاه به دستور شاهرخ تیموری و توسط معمار قوام الدین شیرازی ساخته شده است. خود قوام اهل شیراز بوده و در آن زمان به بخش های شمالی ایران سفر کرد. برخی از آثار قوام الدین در طی این دوره شامل مدرسه شاهرخ در هرات، مسجد گوهرشاد در مشهد و مدرسه قیاتیه در خارگرد می باشد. اما همچنین قوام الدین از طرف شاهرخ فرمان یافت تا آرامگاه خواجه عبدالله انصاری را به سال 1428 طراحی و بسازد. او نیز در ساخت این آرامگاه از ترکیب سبک های زیر بهره گرفت:

  • سبک ایرانی
  • سبک تورانی
  • المان های سبک شخصی

تاریخچه ساخت آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

معماری آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

همانگونه که در توضیحات فوق هم گفته شد، آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان توسط قوام الدین شیرازی طراحی و ساخته شده است. عمده تمرکز این مجموعه بر روی ایوان شرقی است. ایوان شرقی نیز فضای داخلی مستطیلی با یک طرف بدون دیوار است. نمای این آرامگاه شامل سه ورودی یا دروازه از جناح بنای چند ضلعی بزرگ می باشد که با موزاییک های ظریف پوشیده شده است. همچنین نمای این ساختمان توس موزاییک کارانی تزئیین شده که توسط قوام الدین استخدام شده اند. از مهمترین المان های معماری آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان می توان به موارد زیر اشاره نمود:

دروازه یا ورودی اصلی آرامگاه: نمای ورودی رو به غرب دروازه ورودی اصلی را نشان می دهد. این دروازه نیمه گنبدی است و 5 طرفه می باشد. همان طوری که در تصویر زیر هم مشاهده می شود، دیوار مرکز آرامگاه دری دارد که به دهلیز یا آستانه ختم می شود. لندسکیپ دروازه اصلی را در زیر مشاهده می کنید:

دروازه یا ورودی اصلی آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

زرنگار خانه در دویست متری از آرامگاه قرار دارد. دروازه ورودی روبه شمال بوده و توسط دو نیم گنبد پوشیده شده است. گنبد برگ حدود 10 متری بوده و سالن مرکزی را می پوشاند. محراب نیز در دیوار غربی قرار داشته و 4 دیوار دیگر هم دارای در هستند. پنجره روی هر در و محراب نیز با طاق هایی ساخته شده اند:

زرنگار خانه در دویست متری آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

نمکدان: امارت موسوم به نمکدان در آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در در طرف بیرونی اش دوازده ضلعی و در قسمت داخلی اش هشت ضلعی می باشد.

نمکدان آرامگاه خواجه عبدالله انصاری در افغانستان

صنعت گردشگری درحال احیاء افغانستان

توریسم افغانستان که در اوایل دهه 1970 با کمک دولت این کشور توسعه یافته بود، به تدریج پس از چند دهه جنگ در حال احیاست. کلا گردشگران خارجی برای ورود قانونی به این کشور نیازمند پاسپورت و ویزای افغانستان هستند. بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 1999 هزینه روزانه اقامت در کابل حدود $70 (دلار) می باشد. سفارتخانه های افغانستان نیز سالانه بین 15000 الی 20000 ویزا صادر می کنند. افغانستان دارای زیرساخت های مهمی نیز برای توسعه توریسم می باشد. از جمله این زیرساخت ها می توان به فرودگاه های بین المللی این کشور اشاره کرد:

فرودگاه شهر
فرودگاه بین المللی حامد کرزای کابل
فرودگاه بین المللی مولانا جلال الدین بلخی مزار شریف
فرودگاه بین المللی احمد شاه بابا قندهار
فرودگاه بین المللی خواجه عبداله انصاری هرات

ضمنا مهمانسراها و هتل های زیادی را نیز می توان در هر شهر افغانستان مشاهده کرد. مثلا برخی از هتل های معروف در کابل عبارتند از:

برخی از هتل های معروف در کابل

در حال حاضر خرید ملک در ترکیه و یونان جزء بهترین گزینه های سرمایه گذاری برای اخذ پاسپورت دوم می باشد و شما در اینباره می توانید از مشاوره های حرفه ای کارشناسان مجموعه سفیران سفر بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *